Dünyanın en büyük konteyner gemisi Mersin Limanı’na geldi | İmge Gazetesi
  11 Kasım 2025 Salı

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Dünyanın en büyük konteyner gemisi Mersin Limanı’na geldi


Mersin Uluslararası Limanı (MIP), dünyanın en büyük konteyner gemilerinden biri olan MSC IRINA’yı ağırladı.

 

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), dünyanın en büyük konteyner gemilerinden biri olan MSC IRINA’yı ağırladı. 880 metre uzunluğundaki yeni East Med Hub 2 (EMH2) Terminali’nde gerçekleşen bu ziyaret, Mersin’in küresel deniz ticaretindeki önemini bir kez daha gösterdi.

MIP’ten yapılan açıklamaya göre, megamax sınıfında yer alan MSC IRINA, 400 metre uzunluğunda, 61,3 metre genişliğinde ve 24 bin 346 TEU kapasiteye sahip. Gemi, ‘IRINA sınıfı’ olarak bilinen özel bir gemi serisinin de ilk örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor.

MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh, geminin limana başarıyla yanaştırılmasının Mersin için büyük bir gurur olduğunu belirterek, "East Med Hub 2 Terminali’nin ilk aşamasının tamamlanması, Mersin’in küresel ticaret zincirindeki rolünü daha da güçlendirdi. Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Asya’yı birbirine bağlayan stratejik bir merkez konumundayız. Operasyonel verimliliği artırmak amacıyla Türkiye’nin ilk Saha Otomasyon Sistemini devreye alıyoruz" dedi.

East Med Hub 2 Terminali’nin 2026 yılında tam kapasiteyle hizmet vermesi planlanıyor.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA