İSA ÇANİ: MTSO BAŞKANI OLMAK İÇİN ADAYIM | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
İSA ÇANİ: MTSO BAŞKANI OLMAK İÇİN ADAYIM


Lojistik sektörünün başarılı ve genç iş insanı MTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsa Çani, "Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanlığına adayım" açıklamasında bulundu.

 

 

Lojistik sektörünün başarılı ve genç iş insanı  MTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsa Çani, "Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanlığına adayım" açıklamasında bulundu.
MTSO 20 Nolu Meslek Komitesi ve MTSO Yönetim Kurulu Üyesi  İsa Çani; Uluslararası Taşımacılık,  İnşaat,  Petrol Sanayi ve Ticaret Şirketi  Yönetim Kurulu Başkanı İsa Çani, Navona Oteli'nde lojistik sektörü temsilcilerinin büyük bir katılım gösterdiği  yemekli toplantıda  MTSO’sı başkan adaylığını açıkladı.
İsa Çani'nin MTSO Başkan Adaylığını açıkladığı toplantıya lojistik sektörünün önemli temsilcileri büyük bir destek verdi.  Güçlü bir katılımla toplantının yapıldığı salonu hınca hınç dolduran  500’ ü aşkın lojistikçi adaylarına sahip çıkacaklarını teyit etti. 
İsa Çani, Lojistik sektörünün tam desteğini arkasına  aldığını belirttiği konuşmasında, Mersin'de lojistik sektörü Mersin ekonomisinin lokomotifi, en önemli sektörü olduğuna vurgu yaparak, MTSO Başkanının lojistik sektöründen bir kişinin oda başkanı olarak  seçilmesi zamanının geldiğini söyledi.
Bu koltuklarda değişim her zaman iyidir. Heyecan getirir, hareket sağlar. Odamızda yapılan tüm hizmetler için çok teşekkür ederiz.  Oda Yönetiminde ve Mecliste görev almak önemli bir sorumluluktur. Ve fedakarlıktır. Artık yeni dönemde  sıra biz de diyorum. Siz de bu fikirdeyseniz eğer bunun için çok çalışacağız, oda kaynaklarımızı çok dikkatli ve doğru alanlarda kullanacağız. 
Çani konuşmasına şöyle devam etti: Ben ve profesyonel ekibim çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Sadece lojistik sektöründe değil Mersini hak ettiği yere taşıyacak makro projeler için ciddi hazırlıklar yapıyoruz.                                                                                                            Mersin tarımda, turizmde, hafif sanayide,  eğitimde, bilişim de çok ciddi hamleler yapacak bir şehirdir.  Ayrıca ilçelerinin de her biri çok değerlidir. Bugün Tarsus, Silifke ve Erdemli başta olmak üzere diğer tüm ilçelerimizin her biri altın değerindedir ve biz Bölgesel bir Kalkınmayı da sağlayacak kollektif projelerle geleceğiz karşınıza. Tüm kaynaklarımızı efektif kullanacağız.                                                                      Manifesto niteliği taşıyacak ve ısrarla arkasında olacağımız projelerle Mersini  hak ettiği çok güçlü noktalara taşıyacağız. 
Çünkü, Mersin çok uzun yıllar maalesef iyi yönetilemedi. Bunun sonucu olarak çok geriledi.Bu konudaki bilimsel veriler Mersinimizin yıllar içinde gerek iktisadi gerekse sosyal ve kültürel alanda  gerilere düştüğünü gösteriyor. 
Yapacağımız projelerle hem Merkezi Hükümetle hem de Yerel Yönetimler ve STK larla yakın işbirliği içinde olup gerekli kamuoyunu oluşturacak ve Güçlü Mersin Lobisiyle Mersine gerekli hamleyi yaptıracak ve bunu sürdürülebilir kılacağız. 
İsa Çani," Burası benim evim, sizde benim ailemsiniz. Ben burada ailemle MTSO Başkan adaylığımı açıklıyorum" sözleriyle başladığı adaylık açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: " Lojistik sektörümüz, sadece ülkemizin ihracat ve ithalat yüklerini taşımakla kalmıyor aynı zamanda İngiltere'den Irak'a, Portekiz'den, İspanya'dan İran'a  kadar ülkeler arası transit taşımayı da gerçekleştiriyoruz. Biz Türkiye'nin en önemli sektörlerinden biriyiz. Mersin de ise yine öncelikli sektörlerin başındayız”  sözleriyle lojistiğin ülke ve dünya  ekonomisindeki yerini, ekonomiye  kattığı katma değeri ve kent ekonomisindeki önemini dile getirdi. 
Mersin'de lojistik sektörünün sorunları, çözüm yolları ile ilgili olarak düzenlenen çalıştay, toplantılar vegörüşmelerde  lojistik sektörünün sorunlarını ülke ve kent gündemine taşıdığına   dikkat çeken Çani, bu tip çalıştay ve toplantılarda lojistik sorunların çözümü için ulusal düzeyde de  gayret gösterdiğini belirtti.
Lojistik sektörünün sorunların çözümü için Mersin'e gelen  Ana muhalefet partisi liderine, partinin MYK Üyelerine, kentin Belediye Başkanlarına konuyla ilgili bilgiler vererek çözüm odaklı çabalarını dile getiren Çani,  "Divan başkanlığını yaptığım bu toplantılar ulusal kanallarda canlı olarak yayınlanarak ülke gündemine taşındı" dedi.
Çani, Mersin gündeminde lojistik sektörü  hak ettiği yeri alması için göstermiş olduğu gayretler sonucu, MTSO Başkanı ve MTSO Üyeleri  ile birlikte Mersin'in en önemli projelerinden birinin  Mersine kurulması şart olan  "lojistik Köy” olduğunu belirterek bu konuyu çok yakından takip etmekte olduklarını belirtti. 
Çani, sektörün sorunlarını her fırsatta dile getirdiğini belirttiği konuşmasında, "Nakliyecilerin sorunlarını her toplantıda gündeme taşıdım" sözleriyle lojistik sektörü temsilcilerinden büyük alkış aldı.
Çani, "Bugünkü toplantımıza çok güzel bir katılım oldu. Hepinize çok çok teşekkür ederim. Birlikten güç doğar. Zaten biz birlik içindeyiz.Daha da güçlü olacağız.Bizim sektörümüz ekonominin lokomotif sektörüdür. Bu yüzden biz, gücümüzün farkına varalım ve bunu  heruygun fırsatta her yerde  dile getirelim.Lojistik sektörünün kente ve ülkeye yaptığımız katkıları kamuoyuna açıklayalım" dedi.
Burada sektörümüzün duayeni, ağabeylerimiz de teşrif etmişler. Onlara çok teşekkür ediyorum. Onlardan oluşan bir Komite de Oda Başkanlığı için aday gösterirse ona da tam destek veririz. Burada önemli olan sektörümüzden birinin Oda Başkanlığına seçilmesidir. Temel felsefem birlikten güç doğar. Ben yok biz var. Özetle Seçime lojistik sektörümüzden başka adaylar çıkarsa da onları desteklemeye koşulsuz olarak hazırım. Bu demokratik bir yarıştır. Adaylar çıkar; kendilerini ve projelerini tanıtırlar sonra da üyeler oylarıyla tercihlerini belirlerler. 
Her ilde öncelikli olan sektörlerden başkan seçildiğine dikkat çeken Çani"Nasıl Antalya  kent ekonomisinin lokomotifi turizm ise ve genellikle  turizm sektöründen biri  Oda  Başkanı seçiliyorsa,  Konya  odasının başkanı da kent ekonomisinin lokomotifi  çiftçilerden seçiliyorsa MTSO da da kent ekonomisinin lokomotifi olan lojistikçilerden biri Başkan seçilebilmelidir.  Ben  bu tez ile yola çıktım ve sizlerden destek bekliyorum. 
Artık, Mersinde Oda Başkanımızı biz belirlemeliyiz.Ben sizlerin lojistiği temsilcileri olarak,  oda başkanlığını lojistikten gelen bir kardeşiniz olarak, ailenizden biri olarak MTSO Başkanlığına  adayım. MTSO Başkanlığına  Lojistik sektöründen bir kardeşinizin yakışacağını düşünüyorum. Hepinizden bu konuda tam destek bekliyorum. Biz birlikte olursak çok güçlü oluruz. Mersin'de 850'ye yakınlojistik  sektör temsilcisi var. Lojistik sektörünün yüzde doksanı burada salonu doldurarak bana verdiğiniz  tam desteği gösterdiniz. Hepinizin MTSO Başkan adaylığıma desteğinizi bekliyorum" sözleriyle konuşmasını tamamladı. 
Lojistik sektöründen beklediği  tam desteği salonu dolduranlardan güçlü bir şekilde alan Çaniye sektör temsilcileri ayrıca yaptıkları  yaptıkları bireysel konuşmalarla da destek verdiler.
 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA