MEÜ’DE ‘NAMUS ADINA ŞİDDET’ KONFERANSI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MEÜ’DE ‘NAMUS ADINA ŞİDDET’ KONFERANSI


Mersin Üniversitesi (MEÜ) Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) Müdürü Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, "Bizim ülkemizde ’ya benimsin ya toprağın’ kavramı var ve bunun temelini de namus kavramı oluşturuyor" dedi.

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) Müdürü Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, "Bizim ülkemizde 'ya benimsin ya toprağın' kavramı var ve bunun temelini de namus kavramı oluşturuyor" dedi.

MEÜ Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 'Namus Adına Şiddet' konulu konferans gerçekleştirildi. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa, MERKAM Müdürü Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, üyeler ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Üniversite ve MERKAM olarak kadına şiddetin önlenmesi için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirten Çelebioğlu, "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın kadına yönelik şiddeti önleme projesinde yer alıyoruz. Derslerimizde öğretim üyesi arkadaşlarımıza müfredatlarını güncellemeleri konusunda önerilerde bulunuyoruz, bilimsel toplantılar ve kongrelere katılım sağlayarak, bilimsel çalışmalarımızı sunuyoruz. Ancak bizi en mutlu eden gelişme, toplumsal cinsiyet dersinin bütün bölümlerimizdeki öğrencilerimizin seçebilecek olmasıdır. Bu Türkiye'de bir ilk" diye konuştu.

Şiddeti meşrulaştıran bir kavram olarak namus kavramının değerlendirileceği etkinliği düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelebioğlu, "Bizim ülkemizde 'ya benimsin ya toprağın kavramı' var ve bunun temelinde de namus kavramı var. Bu konuda bizlere önemli bilgiler verecek olan bu konferansı düzenlemekten memnuniyet duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

MERKAM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz ise 'Namus Kavramı ve Namus Anlayışını Etkileyen Faktörler' başlıklı sunumunda, namus kavramından ve Türkiye ve dünyada namus kavramının nasıl algılandığı hakkında katılımcılara bilgi verdi. Uzm. Burcu Şanlı da 'Üniversite Öğrencilerinin Kadına İlişkin Namus Anlayışı İle İlgili Tutumları Mersin Üniversitesi Örneği' başlıklı sunumunda, üniversite öğrencilerinin namus hakkındaki düşüncelerini ve görüşlerini katılımcılara aktardı.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA