ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ MERSİN ŞUBE BAŞKANLIĞINA PİR HASAN KILAVUZ YENİDEN SEÇİLDİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ MERSİN ŞUBE BAŞKANLIĞINA PİR HASAN KILAVUZ YENİDEN SEÇİLDİ


Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi 14.Olağan Genel Kurulu yapıldı. Pir Hasan Kılavuz yeniden seçildi.

 

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi 14.Olağan Genel Kurulu yapıldı.  Pir Hasan Kılavuz yeniden seçildi.

Genel Kurula, Alevi Kültür Dernekleri  Genel Başkanı Doğan Demir, Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez Yöneticisi Ali Özveren ve Hasan Engin  katıldı.

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi 14.Olağan Genel Kurulunda, Pir Hasan Kılavuz ve Nuran Kılıçkaya Engin yer aldığı 2 listeyle seçim yapıldı.

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi 14.Olağan Genel Kurulunda konuşan Pir Hasan Kılavuz, ‘’Bütün dünyada inanç merkezleri ve inanç mabetleri o inancın, inanç önderleri ve inanç konusunda yetkin kişilerle ayakta kalır. Yaşadığımız ülkede eğer  Cemevleri ayakta kalacaksa, yalnızca Alevi İnanç değerlerini bilen ve inanan taliplerin, kendi pirlerini ve seyitlerini cem evlerinde  en yetkin durumda, önder olarak kabul etmeleri ile olur.’’ Diye konuştu.

Pir Hasan Kılavuz, ‘’Önderlik  yapan Pir, bilgili olmalı, her inançtan haberdar olmalı, talibini imama ve müftüye mahkum etmemelidir. Alevi Pirleri kötülük bendini yıkan ve gittikleri her yerde bir ahlak okulunu açan insanlardır. Alevi Pirleri  geçmişten günümüze kadar, her hilekar düzene karşı, münafığın  fitneliğine karşı, talibi korumak için suyun önünü tutan bir baraj seti gibi durmuştur.’ diye belirtti.

Kılavuz, ‘’2013 yılında Mersin Cemevi’nde  görevi üstlenirken kendime üç temel  hedef koydum.

1- Alevi inancının özünü bozmadan yaşatmaktır.

2-  Cemevini, Alevilere yakışır bir inanç mabedi yapısına kavuşturmaktır. 3- Cemevinin, ekonomik yönden sıkıntıları en aza indirmektir.

4- Bütün kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri içerisinde saygınlığını artırmaktır.

5- Bütün siyasi partilere aynı mesafede duran, dışarıda itibar gören, istem ve talepleri kabul gören bir cemevi olmasını sağlamaktır.’’ Diye konuşmasını tamamladı.

  1135  oy kullandığı  seçimde, Pir Hasan Kılavuz’un  yer aldığı beyaz liste  716, Nuran Kılıçkaya Engin’nin yer aldığı mavi liste; 411  oy aldı.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA