AHMET AKKURT VE STK TEMSİLCİLERİ ÇAMSARI’YI ZİYARET ETTİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
AHMET AKKURT VE STK TEMSİLCİLERİ ÇAMSARI’YI ZİYARET ETTİ


Ahmet Akkurt ve Mersin STK Temsilcileri Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’yı ziyaret etti.

 

Ahmet Akkurt ve Mersin STK Temsilcileri Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'yı ziyaret etti.

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanlar Kurulu Üyesi, Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (SİFED) Kurucu Başkanı ve Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkan Yardımcısı Ahmet Akkurt, Çukurova SİFED Önceki Dönem Başkanı Ali Doğan, MESİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Deniz, MESİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş, Barış Federasyonu Mersin Temsilcileri, VEFADER Yöneticileri, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'yı ziyaret etti.

Ahmet Akkurt; Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümünde  başarılı bir operasyonla kapalı olan damarlarının açıldığını belirterek, bu operasyona bizzat  katılarak sağlığına kavuşmasında büyük emeği olan Prof. Dr. Çamsarı'ya, MEÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İ.Türkay Özcan'a ve Tıp Fakültesi personeline teşekkür etti.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çamsarı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ‘’Bizim asli işimiz doktorluk. Yöneticilik uygun görülürse verilir uygun görülmezse alınır. Kardiyoloji idealim olan bölüm ve hiçbir zaman kopmayı düşünmedim. Dünyada tıp konusunda bir yenilik çıktığında ülkemize gelmesi çok çabuk olur. Hekimlerimiz gerçekten çok özverili ve işlerini takipte uzmandırlar. Ben hep hastalık konusunda empati yaparım, ben de hasta olsam ülkemizde yapılamayan hiçbir tedavi yok ve burada tedavi olmayı tercih ederim.’’ şeklinde konuştu.

İlk göreve geldikleri dönemde tedavi için şehir dışına ya da yurt dışına çok fazla hastanın gittiğini belirten Çamsarı; ‘’Sağlık sistemimizi öyle bir hale getirmeyi hedefledik ki; yetersizlikten dolayı dışarıda tedavi gereksinimi olmasın. Çok şükür ki hem teknoloji bakımından hem de girişim bakımından sağlık ekiplerimizle çok üst düzeydeyiz. Mersin Üniversitesi olarak güneydeki ve Anadolu’daki illerin birçoğundan daha ilerdeyiz.’’ dedi.

140 yataklı Onkoloji Hastanesinin inşaatının da devam ettiğini ifade eden Çamsarı; ‘’Onkoloji şu an Türkiye’de ikinci sıklıklı ölüm nedeni ama hızla artış devam ederse kalp hastalıklarının önüne geçecek gibi görünüyor. Bu nedenle tedbirini alarak mutlaka alt yapıyı hazırlamak lazım. Mersin’de böyle bir onkoloji hastanesinin eksikliğini zaten fizibilite yaparak görmüştük. Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’a konuyu aktardığımızda bizimle hem fikir oldu ve bize destek verdi. Planlamalarımızda bir aksama olmadığı takdirde 2019 yılı başlarında Onkoloji Hastanesi’nin açılışını da yapacağız.’’ müjdesini verdi.

Çamsarı, konuşmasına şu şekilde devam etti: ‘’Kanser, çeşitleri bakımından düşünüldüğünde inanılmaz sık bir hastalık ve bunların birçoğu erken teşhis ile tedavi edilebilir hastalıklar. Bizim ana kriterlerimizden biridir bu, tedavi edilebilirler ve edilemezler birbirinden farklıdır. Edilebiliri atladığında yaşabilecekken kaybedilir hasta. Kardiyolojinin önemi de ordadır. Kardiyoloji ölümcül bir hastalıktır ama teşhis koyduğunuzda birçok hastamız normal yaşamını sürdürebilir, yaşamına devam eder. İhmal edildiğinde hastalık ölümcül olur. Kardiyoloji konusunda ülkemiz çok ileridedir. İşin özeti ben bir hekimim ama 4 yıldır yöneticilik vasfım dolayısı ile hep sanayi iş birliği projeleri gibi çalışmaları konuştuk. Mersin’in sağlık konusu bizim için çok önemlidir ve bizle eşgüdümlü bir şekilde Sağlık Bakanlığı tarafı da çok ciddi gelişmelere imza attı. Bunlar bir ülkenin ve şehrin yaşanabilirliği için çok önemlidir.’’

Mersin STK Temsilcileri, Mersin Üniversitesi'nin gelişiminden ve Mersin'e olan katkılarından dolayı Rektör Prof. Dr. Çamsarı'yı tebrik ederek başarılarının devamını dilediler.

Ziyaret bir süre karşılıklı sohbet edilmesinin ardından sona erdi.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA