ASKON Mersin Şube Başkanı İbrahim Özdoğru Gündemi Değerlendirdi | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ASKON Mersin Şube Başkanı İbrahim Özdoğru Gündemi Değerlendirdi


ASKON Mersin Şube Başkanı İbrahim Özdoğru yazılı bir açıklama yaparak OHAL ilanı ve Merkez Bankası’nın marjinal fonlama faizinde 25 baz puanlık indirime gitmesini değerlendirdi

 

ASKON Mersin Şube Başkanı İbrahim Özdoğru yazılı bir açıklama yaparak OHAL ilanı ve Merkez Bankası’nın marjinal fonlama faizinde 25 baz puanlık indirime gitmesini değerlendirdi.

OHAL BİR İHTİYAÇTI

ASKON Mersin Şube Başkanı İbrahim Özdoğru; OHAL ilanını değerlendirdi. “Olağanüstü bir durumun yaşandığı bu dönemde OHAL ilanı bir ihtiyaç olmuştur.” dedi.   

“OHAL ilanı beklenen bir sonuçtu. Şu an itibariyle ülkemizin son derece sıkıntılı bir sarmal içine sokulduğu bir durumu yaşıyoruz. Bu sarmaldan çıkabilmek için milletin verdiği ilk ve yüksek düzeyli tepkinin darbenin püskürtme görevini yaptığını biliyoruz. Ancak konu bundan ibaret değil. Kamu yönetiminin her kademesine özellikle sızıntı halinde yerleşen bu örgütle mücadele edebilmek için bir kısım olağanüstü yetkilerin kullanılmasının zorunlu olduğu, herkesin kabul edebileceği bir gerçekliktir. Bu açıdan kamu yöneticilerinin ellerini rahatlatmak ve daha hızlı hareket etmesine imkan vermek açısından OHAL’İ makul karşılıyoruz.

Ancak, özellikle ekonomik etkilerini hesaba katarak ne kadar erken zamanda bu halin ortadan kaldırılması noktasına gelinirse o kadar doğru olacağını hatırlatmak isteriz.

Bir daha böyle bir karara ihtiyaç hissedilmeyeceği zamanlara erişmek dileğiyle tekrar milletimize geçmiş oldun dileklerimizi sunarız.”

ASKON: “MERKEZ BANKASI CESUR BİR TAVIR ORTAYA KOYDU”

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Merkez Bankası’nın marjinal fonlama faizinde 25 baz puanlık indirime gitmesini cesur bir karar olarak değerlendirdi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Merkez Bankası, stratejik bir karar verdi. Faiz oranları konusunda cesur bir tavır ortaya koydu. Doğrusu anlamı derin bir değer ifade eden bir karar. 

Ülkemiz maalesef elim bir darbe teşebbüsüne konu olmuştur. Böyle zamanlarda ekonominin tüm değerlerinin ciddi anlamda tahrip olması olağan kabul edilir. Ancak Türkiye, yönetimiyle, milletiyle tarihe mal olacak bir tavır gösterdi ve hem darbe hem de yan etkileri geri püskürtüldü. 

Tam bu kapsamda Merkez Bankası da adeta millete güvenerek büyük bir Karar verdi ve faizleri düşürdü. Bu karar diğer hareketlerle örtüşecektir.

Döviz yükseldi, geri düştü. CDS primleri yükseldi düştü. 

Ülkedeki siyasi liderliğe olan güven ekonomide çalkantıya fırsat vermiyor. Derecelendirme kuruluşlarının talihsiz beyanları milletin bu gücünü ve kendine güvenini sarsamayacaktır.  

Faiz indirimi doğru karar olmuştur. Diğer parametrelerde bu kararı destekleyecektir.

 

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA