HACI ÖZKAN, FRANSA’DA SANAYİ TİCARET ENERJİ VE TEKNOLOJİ KONULARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
HACI ÖZKAN, FRANSA’DA SANAYİ TİCARET ENERJİ VE TEKNOLOJİ KONULARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU


TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müsteşarı ve OSBÜK Yönetim Kurulu ile dört günlük yoğun program kapsamında Fransa’ da Sanayi, ticaret, enerji ve teknoloji konularında incelemelerde bulunmak üzere bir ziyaret gerçekleştird

 

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müsteşarı ve OSBÜK Yönetim Kurulu ile dört günlük yoğun program kapsamında Fransa’ da Sanayi, ticaret, enerji ve teknoloji konularında incelemelerde bulunmak üzere bir ziyaret gerçekleştirdi.

Heyet Fransa ziyareti sırasında Sanayi Ticaret Enerji ve Teknoloji konularında incelemelerde bulundu. Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa'nın heyet onuruna verdiği resepsiyonda kamu ve STK temsilcileri bir araya geldi.

Sanayi Ticaret Komisyonu Üyesi Mersin Milletvekili Hacı Özkan, oldukça verimli, bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, burada yaptıkları çalışmaları anlattı. Özkan,"Kuzey Fransa’nın sanayi şehri Lille ziyaretimizde Ticaret ile Sanayi Odasında bölgeden ülkemize gerçekleşen doğrudan yatırımları görüştük. Orada klasik kümelenme anlayışının ötesine geçen yeni nesil kümelenme modeliyle entegre yaklaşımları konuştuk. Sağlık ve kimya sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların, üniversite ve hastanelerin yer aldığı Eurosante Kümelenme Bölgesini ziyaret ettik. Yeni fikirlerin hayata geçirilmesi için Eurasante'nin şirkete ortak olması yada 10 yılı aşan kredi sağlaması uygulanan modeller arasındaydı. Euratechnologies Startup Hızlandırma Merkezinde doğan bugünün küresel firmalarının ortaya çıkma ve büyüme hikâyelerini dinledik. 9 yıldır Euratechnologies'de faaliyet gösteren Giroptic firmasının akıllı telefonlar için geliştirdiği 360° kamerası gelecek için umut vericiydi. Bünyesinde üniversiteler, ar-ge merkezleri ve teknoloji şirketleri bulunan küresel 8 inovasyon kümelenme merkezinden biri Paris Sacley de incelemelerde bulunduk. Nano teknolojide dünyanın en iyi inovasyon merkezlerinden CEATECH, "araştırmadan endüstriye" misyonuyla Fransa'da patentlerin %30unu alıyor. Endüstriyel robotlardan etkileşimli robotlara uzanan teknolojiyle 4.Sanayi Devrimi fabrikalarında insan robot işbirliği içerisinde çalışıyor. Füzyon enerjisi sayesinde enerji, kimya, medikal ve otomotiv gibi pek çok farklı sektöre yeni çözümler geliştiren Synchrotron Soleil'i gördük. 1968'de burada startup olarak kurulan, bugün Fransa'nın ilk 40 şirketi arasındaki ST Mikro elektronik kendi alanında dünyanın en iyi şirketinde çalışmaları yerinde inceledik. "dedi.

Fransa'da yaşayan MÜSİAD, TÜSİAD, Türk-Fransız Ticaret Odası üyesi işadamları ve basın mensuplarıyla Büyükelçilikte bir araya geldiklerini ifade eden Özkan, " Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Sayın Fatih Birol ile bir araya geldik. Enerjinin dünü, bugünü ve geleceğini konuştuk. Fransa'da yaşayan akademisyen ve öğrencilerimizle bir araya geldik. Üniversite-Sanayi işbirliğinin geliştirilmesi mekanizmalarını konuştuk. Türkiye YEKA modeli ile özellikle yenilenebilir enerji alanında teknoloji geliştirme ve ihraç etmede önemli avantajlara sahip hale geldi.

Paris Büyükelçimiz Sayın İsmail Hakkı Musa'yı makamında ziyaret ettik. Türkiye-Fransa ilişkilerini ve işbirliğini artırma yollarını istişare ettik. Büyükelçiliğimizde gerçekleştirdiğimiz toplantıda, Fransa temaslarımıza ilişkin değerlendirmelerimizi basın mensuplarımızla paylaştık. OECD Daimi Temsilcisi Büyükelçimiz Sayın Erdem Başçı'yı ziyaret ettik. OECD'nin 4. Sanayi Devrimi kapsamında yaptığı çalışmaları dinledik. "dedi.

MÜSİAD Paris üyeleriyle akşam yemeğinde bir araya geldiklerini belirten Özkan, "İki ülke arasında ticari ilişkilerin güçlendirilmesine ilişkin istişarede bulunduk. Fransa seyahatimizin son durağı cuma namazı için gittiğimiz DİTİB Camii oldu. Namazın ardından öğle yemeğinde cemaatle bir araya gelerek verimli bir sohbet ettik. Sanayi, Teknoloji, Enerji konularında incelemelerde bulunarak, yatırımlar hakkında bilgi aldık. Ufuk açıcı ve çok verimli seyahatimizde ülkemizde ve şehrimizdeki yatırımlar konusunda bu ziyaretimizin katkısının olacağına inanıyorum."dedi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA