ATICI: SİVAS’TA YAKILAN İNSANLIK İÇİN ADALET ARIYORUZ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ATICI: SİVAS’TA YAKILAN İNSANLIK İÇİN ADALET ARIYORUZ


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Sivas katliamının yıldönümünde "Madımak’ın ateşi yüreğimizde ve vicdanlarda yanmaya devam ediyor" dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Sivas katliamının yıldönümünde "Madımak'ın ateşi yüreğimizde ve vicdanlarda yanmaya devam ediyor" dedi.

24 yıl önce Pir Sultan Abdal'ı anma etkinliklerine katılmak üzere Sivas'a gelen aydın ve sanatçıların; insanlığa, aydınlanmaya, laikliğe, barışa ve özgür düşünceye karşı örgütlenen yobazların saldırısına maruz kaldığını ifade eden Aytuğ Atıcı, “33’ü aydın ve sanatçı ile 2’si otel görevlisi 35 can katledildi. Sivas’ta yakılan sadece 35 can değil, tüm insanlık olmuştur.” dedi.

Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, yıllarca süren Madımak davasında faillerin adaletten kaçırıldığını, katillerin avukatlarının AKP’den milletvekili ve hatta bakan yapılarak ödüllendirildiğini ve olayın aydınlatılması için Meclis’te verilen kanun teklifleri ve önergelerin AKP oylarıyla reddedildiğini belirterek; “katliam yine AKP iktidarı döneminde zamanaşımına uğratıldı, insanlık suçunda zaman aşımı olamaz. Sivas’ta yakılan insanlık için de yürüyoruz ve adalet arıyoruz.” dedi.

2 Temmuz 1993'te Sivas’ta kin ve nefret tohumları ekenler ile bugün devletin en tepesinde kindarlığa devam edenlerin aynı zihniyeti taşıdığını belirten Atıcı, “devleti yönetenler yurttaşları ayrıştırıyor, kutuplaştırıyor, ötekileştirmeye devam ediyor. Bugün herkes için adalet talebiyle yürüyen on binler çeşitli iftira ve yalanlarla suçlanarak, hedef haline getirilmeye çalışılıyor. Adalet Yürüyüşü’ne saldırmak, insanlığa saldırmaktır.” dedi.

Madımak’ı anmak ve bu insanlık suçunun hesabını sormak vicdan sahibi herkesin görevi olduğunu ifade eden Atıcı, insanlık suçlarında zamanaşımının olmaması için ve Madımak Oteli’nin “Utanç Müzesi” yapılması için mücadeleye devam edeceklerini belirterek; “Sivas’ta yitirdiğimiz canları bir kez daha saygı ve özlemle anıyorum. Unutmadık, unutturmayacağız.” dedi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA