DİNÇER:HEDEFİMİZ AHİLİK MEŞALESİNİ DAHA GÜÇLÜ ŞEKİLDE YAKMAKTIR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
DİNÇER:HEDEFİMİZ AHİLİK MEŞALESİNİ DAHA GÜÇLÜ ŞEKİLDE YAKMAKTIR


Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, 23. Ahilik Kültürü Haftası kutlamalarının 23 -27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi

 

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, 23. Ahilik Kültürü Haftası kutlamalarının 23 -27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi. Dinçer, Ahiliğin kimseye el açmayan, elinin emeği ve alnının teriyle geçinen, vatanına, devletine ve manevi değerlere bağlı yaşamayı amaçlayan bir akım olduğunun altını çizerek, “ Hedefimiz Ahilik meşalesini güçlü şekilde yakıp, yeni nesillere aktarmaktır” dedi.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince geleneksel olarak sürdürülen Ahilik Kültürü Haftası kutlamalarının 23’üncüsü bu yıl 23 -27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer Ahilik Haftası ile ilgili yaptığı açıklamasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yönetmeliği doğrultusunda Mersin Valiliği himayesinde bu yıl 23-27 Mayıs tarihleri arasında 23. Ahilik Haftası kutlamalarının gerçekleştirileceği bilgisini verdi. Dinçer, hafta kapsamında yarın (24 Mayıs Salı) saat 10.00‘da İl Ahilik Komitesince Mersin Valisi Özdemir Çakacak, saat 10.45’de ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a ziyaret gerçekleştirileceğini söyledi.

Ahilik Kutlama etkinliklerinin 25 Mayıs Çarşamba günü saat 09.00’da Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayıp, saat 10.00 da Toroslar Yunus Emre Kültür Merkezi’nde devam edeceğini vurgulayan Dinçer, “ Buradaki kutlamalarımız saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayıp, protokol konuşmaları ile devam edecek. Ardından temsili şed kuşatma töreni gerçekleştirilecek. Yılın İl Ahisin ödülünün verilmesi sonrası Olgunlaşma Enstitüsünce açılan sergi gezilecek. Etkinliklerimiz geleneksel Ahilik Pilavı ikramı ile son bulacak” dedi.

Açıklamasında Ahiliğin kimseye el açmayan, elinin emeği ve alnının teriyle geçinen, vatanına, milletine, bayrağına ve manevi değerlere sahip örnek insan olmayı hedefleyen bir akım olduğuna dikkat çeken Başkan Dinçer, “ Ahilik Ahi Evran tarafından Anadolu’da kurulmuş, ticaret ve sosyal yaşamın yanı sıra iyi ahlak ve manevi değerleri hayata geçiren 800 yıllık köklü bir gelenektir. Esnaf ve sanatkarlarımız ile tüm toplumumuz için bir kılavuz olan Ahilik meşalesini gelecek nesillere aktarma adına var gücümüzle çalışacağız. Gerçekleştireceğimiz Ahilik Kültürü Kutlamaları ile geleneksel Ahilik Pilavı ikramına tüm Mersinlileri bekliyoruz” şeklinde sözlerini noktaladı.

Öte yandan Ahilik Kültürü Haftası kapsamında Mersin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ile Milli Eğitime bağlı bazı okullarda Ahilik konulu konferanslar düzenlenecek.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA