ÇANAKKALE’Yİ GEÇİLMEZ KILAN AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ÇANAKKALE’Yİ GEÇİLMEZ KILAN AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK


18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101’inci yıl dönümü ve  Şehitleri Anma Günü” ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilimizde de törenlerle kutlandı

 

        18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101’inci yıl dönümü ve  Şehitleri Anma Günü” ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilimizde de törenlerle kutlandı

       Kutlamalar çerçevesinde Mersin Şehitliği’nde, vatan uğruna canını feda eden şehitlerimiz için anma töreni gerçekleştirildi. Törene Vali Özdemir Çakacak, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, protokol üyeleri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi aileleri, askerler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

           Mersin Şehitlik Anıtı'na çelenklerin sunulması ve askeri tören kıtası tarafından yapılan 3 el ihtiram atışı ile başlayan program, saygı duruşu ve akabinde şanlı İstiklal Marşımızın okunması,  Şehit Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mustafa Kömürcü’nün kızı Gizem Kömürcü’nün okuduğu şiir ve Deniz Yüzbaşı Gökmen Gökçeer’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

           Vali Çakacak, Şehitlik Defteri’ni imzalarken, Aziz Şehitlerimiz ifadesini kullanarak başladığı mesajında “ Gösterdiğiniz eşsiz kahramanlıklar ve canınızı dahi feda etmekten kaçınmayarak yaptığınız fedakârlıklarla, dünyada eşine az rastlanır şekilde kazandığınız büyük bir zaferle, bu toprakları bizlere Vatan kıldığınız için sizlere minnettarız. Milletimizi tarih sahnesinden silmek isteyen düşmanlarımıza karşı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, güçlü inancınız, Vatan aşkınız ve özgürlük tutkunuzla kazandığınız bu destansı zafer ile tüm dünya milletlerine de örnek oldunuz. Vatanımız uğruna Milletimiz için yaptığınız bu fedakarlıkları asla karşılıksız bırakmayacak, sizlerden miras aldığımız birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu bu topraklarda ölümsüz kılacak ve ülkemizi her geçen gün çok daha ileri noktalara taşıyacağız. Göklerde dalgalanan şanlı bayrağımızı, eşsiz kahramanlıklarınızın dizelerine döküldüğü İstiklal Marşımızı ve minarelerinden yankılanan ezan seslerini kutsal emanetiniz olan bu Vatan toprağının her karışında sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığında olduğumuzu bilerek, rahat uyuyunuz.  Varlığımızın kaynağı olan, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere siz aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun ” görüşlerini kaleme döktü.

          Duygulu ancak bir o kadar da gururlu anlara sahne olan törenin ardından Vali Çakacak, şehit mezarlarına tek tek çiçek bıraktı. Şehitlerimize dualar eden Vali Çakacak, Şehit yakınlarına da karanfil takdim ederek onlarla yakından ilgilendi.

           Anma programı Kur-an’ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Ali Melek’in şehitlerimiz için ettiği dua ile sona erdi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA