KAN BAĞIŞI ÇADIRI KURAN KIZILAY, BAĞIŞÇILARIN DESTEĞİNİ BEKLİYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
KAN BAĞIŞI ÇADIRI KURAN KIZILAY, BAĞIŞÇILARIN DESTEĞİNİ BEKLİYOR


Türk Kızılayı Mezitli Şubesi, Belediye önüne kan bağışı çadırı kurdu. İlk kan bağışını kendisi yapan Şube Başkanı Ali Büyüker, kan bağışı çağrısı yaptı

 

Türk Kızılayı Mezitli Şubesi, Belediye önüne kan bağışı çadırı kurdu. İlk kan bağışını kendisi yapan Şube Başkanı Ali Büyüker, kan bağışı çağrısı yaptı.

Türk Kızılayı Mezitli Şubesi Olağan Genel Kurulu’nun ardından göreve gelen Başkan Ali Büyüker, kan bağışının artması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Mezitli Belediyesi önüne 3. kez kurulan kan bağışı çadırında ‘rekor’ seviyede bağış bekleniyor.

Türk Kızılayı Mezitli Şube Başkanı Ali Büyüker, vatandaşların kan bağış çadırına ilgisinin arttığına işaret ederek, “Daha önce kurulan kan bağışı çadırlarında günde 13-14 ünite kan toplanıyordu. Daha önce 2 kere kurduğumuz kan bağışı çadırlarının ilkinde 41, ikincisinde 51 ünite kan toplamayı başardık. Mezitli’de vatandaşlarımızın gösterdiği bu duyarlılıktan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

“SAĞLIĞINIZ İÇİN KAN BAĞIŞI YAPIN”

İlk kan bağışını kendisi yapan Büyüker, 3 ayda bir düzenli olarak kan bağışı yaptığını ifade etti. Vatandaşları kan bağışı yapmaya çağıran Ali Büyüker, şunları dile getirdi:

“Bugün gelinen noktada teknoloji ve bilim ne kadar gelişse de kan, üretilemiyor. İnsan için en değerli sıvı olan kanı ancak ve ancak bağış yoluyla temin edebiliyoruz. Bu sebeple vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmaları gerekmektedir. 50 kg üzerinde, 18-65 yaş aralığında bulunan, bulaşıcı hastalığı veya riski bulunmayan her insan kan bağışında bulunabilir. Bir insan yılda en fazla üç kez kan bağışlayabilir. Tüm sağlıklı kişilerin yılda 2 kez bağış yapması ülke ihtiyacını tümüyle karşılayabilmektedir. Kan bağışı, kendi sağlığımız için de önem taşıyor.”

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA