‘İSTİHDAM İÇİN KOORDİNASYON VE EĞİTİM PROJESİ’ TANITILDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
‘İSTİHDAM İÇİN KOORDİNASYON VE EĞİTİM PROJESİ’ TANITILDI


Toroslar Belediyesi’nin, dezavantajlı gruplara yönelik, 18 ay sürecek ‘İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi’ kapsamında basınla tanışma ve bilgilendirme toplantısı Mersin Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde gerçekleştirildi

 

Toroslar Belediyesi’nin, dezavantajlı gruplara yönelik, 18 ay sürecek ‘İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi’ kapsamında basınla tanışma ve bilgilendirme toplantısı Mersin Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ve gazeteciler katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı otoritesinde Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) önderliğinde devam eden ‘İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi’ (İSKEP) devam ediyor. Toroslar Belediyesi tarafından hayata geçirilen dezavantajlı bireylerin topluma entegrasyonu ile birlikte istihdam edilebilirliklerine katkı sağlayacak olan ‘proje kapsamında, yapılan toplantı da Toroslar Belediyesi’nin hedef grup olarak belirlediği ‘Engelliler, Romanlar ve Çalışan Çocuklar ile Ailelerine’ yönelik uygulanan çalışmalar anlatılarak, fikir alışverişinde bulunuldu. Proje Koordinatörü Ahmet Ata, gazetecilere dezavantajlı kişilere sundukları sosyal ve maddi desteklerle ilgili bilgiler aktardı.

Toroslar Belediye Tuna ise 2 yıl sürecek projenin Toroslar Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu 12 belediye tarafından uygulandığını belirterek, toplumda dezavantajlı yaşayan insanları diğer eşitlerinin seviyesine getirme gayreti içerisinde olduklarını söyledi. İşsizliğin toplumda önemli bir yara olduğuna da dikkat çeken Tuna, hayata geçirdikleri mesleki eğitim çalışmalarına değinerek, “İlçemizi sosyal, kültürel ve ekonomik anlamada kalkındıracak hangi proje var ise bu projelere müracaat ediyor ve ilçemizde uyguluyoruz. İlçemizde işsizliğe bir nebzede de olsa çözüm bulabilmek için Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları projesi TORTEK’i hayata geçirdik. TORTEK ile bugüne kadar 56 eğitim merkezinde, 28 branşta, 76 usta öğretici önderliğinde 15 bin kişiye mesleki eğitim verdik. Kursiyerlerimizin el emeği ve göz nuru ile yaptıkları ürünler vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi görmektedir. TORTEK bünyesinde yer alan kilim dokumacılığı kursumuzdaki bayanlarımızın dokudukları kilimleri de ‘Toroslar Kilimi’ adıyla markalaştırmak için gerekli çalışmaları başlattık. Bu konuyla ilgili önümüzdeki süreçte büyük bir atölye oluşturacağız. TORTEK bünyesinde kurduğumuz Alsancak Romanlar Eğitim Merkezi’nde de roman vatandaşlarımızın istihdamı için ‘Hasır Örme Üretim Atölyesi’ni hayata geçirdik. Biz bu çalışmalarla Romanlarımıza özellikle balık vermeyi değil balık tutmayı öğrettik. Roman vatandaşlarımızın bu atölyede kargılardan yaptıkları hasırların Avrupa’ya ihraç edilebilecek bir konuma gelmesi de bu projenin ne kadar özel olduğunu göstermektedir. Biz Toroslar Belediyesi olarak mesleksiz ve işsiz insanlarımızı üreten eller konumuna getirmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA