ARSLANKÖY’ÜN KURTULUŞU COŞKUYLA KUTLANDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ARSLANKÖY’ÜN KURTULUŞU COŞKUYLA KUTLANDI


Arslanköy’ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96.yıldönümünü düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı

 

Toroslar Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte düzenlediği etkinlikler; 29 Şubat akşamı düzenlenen fener alayı ve Türk Halk Müziği konseri ile başladı. 01 Mart günü ise Arslanköy Mahalle Meydanı’nda Fransızların Arslanköy’den çıkarılışlarının temsili olarak canlandırılması ile başlayan etkinlikler, Arslanköy Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan programla sona erdi.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından başlayan program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.

Programda konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 12 yıllık görev süreleri içerisinde bir yandan fiziki mekanlarda yaptıkları düzenlemelerle Toroslar’ı yaşanabilir bir kent haline getirirken bir yandan da milli ve manevi duyguları ön plana çıkartan etkinliklerle tarihi yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Türk Milleti’ni millet yapan değerler olduğunun altını çizen Başkan Tuna: “Toroslar Belediye Başkanı olarak göreve geldiğimiz günden bu güne kadar hem fiziki zeminde bölgemizi daha yaşanabilir bir kent haline getirmeye gayret ederken bizi biz yapan değerlere sahip çıkma noktasında hep işin organizatörü veya işin bir noktasında olmaya çalıştık. Biz şunu biliyoruz ki bizi millet yapan değerleri kaybettiğimiz zaman yok olup gideriz” dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı meşalenin tüm Anadolu’yu sardığını belirten Belediye Başkanı Hamit Tuna: “Ulu Önderimiz Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı ile yaktığı meşale Anadolu coğrafyasının her noktasında moral olmuş, o günün şartlarında Atalarımızın oluşturduğu gruplar imkansızlıklar içerisinde olmasın rağmen umutların tükendiği yerde Türk’ün kudreti başlar misali öbek öbek bir araya gelmişler. İşte onlardan bir tanesi de Toroslarımızın zirvesinde Arslanköyümüzde. O yürekli insanların oluşturduğu o müfreze bugün bu coğrafyada bizim rahat ve özgürce yaşamamızı sağlamış. Onun için bu günleri unutmak ve unutturmak asla bizim açımızdan mümkün değil. Unutursak toprağımızı, bayrağımızı kaybederiz” dedi.

Toroslar Belediyesi olarak Arslanköy’ü daha yaşanabilir bir hali getirme gayreti içerisinde olduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Tuna: “Sadece kurtuluş günü anlamında değil, hizmetin kurtuluşu anlamında da 2 yıldan beri gerek Büyükşehir Belediyemiz gerekse Toroslar Belediyesi olarak bu mahallemizi daha yaşanabilir bir hale getirmenin planlarını yaptık ve yapıyoruz. Bu vesile ile bu toprakları kanlarıyla canlarıyla vatan yapan başta Ulu Önderimiz Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Allah bu millete bir daha ne bir İstiklal Marşı ne de bir Kurtuluş mücadelesi yaşatmasın” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’da yaptığı konuşmada: “Bu milletin birliğini ve beraberliğini bozmak isteyenler her dönemde olmuştur. Ama Türk Milleti birlik ve beraberliğini sağladığı, tefrikaya düşmediği sürece, geçmişte dedelerimizin verdiği bu mücadeleyi torunları da sürdürmeye devam edecektir. Bu ülkede birlik ve beraberliği bozmaya, kardeşlik duygularını yok etmeye hoşgörü ortamını bitirmeye çalışan hainler er ya da geç askerimiz, polisimiz, devletimiz tarafından hak ettiği cezaya çarptırılacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ve Adana Akdeniz Mehteran Takımı birer gösteri sundu. Programda ayrıca 1 Mart Arslanköy’ün Kurtuluşu konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar İlçe Kaymakamı Kaya Çıtak ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna tarafından takdim edildi.

 

 

 

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA