ÇEVRE DOSTLARI, AKDERE’YE SAHİP ÇIKIYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ÇEVRE DOSTLARI, AKDERE’YE SAHİP ÇIKIYOR


Mersin Çevre Dostları Derneği Üyeleri, (MERÇED) Silifke Akdere’de yapılacak olan Çimento Fabrikası ve Termik Santrali ÇED toplantısını protesto etmeye hazırlanıyor

 

Mersin Çevre Dostları Derneği Üyeleri, (MERÇED) Silifke Akdere'de yapılacak olan Çimento Fabrikası ve Termik Santrali ÇED toplantısını protesto etmeye hazırlanıyor.

11 Şubat 2016 Perşembe günü yapılacak olan toplantı öncesi Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın açıklaması yapan MERÇED üyeleri ülkemizde son yıllarda giderek artan kirli teknolojiye karşı olduklarını bir kez daha yinelediler.

MERÇED Başkanı Sebahat Arslan tarafından yapılan açıklamada bu yatırımlarla Türkiye'nin, Avrupa ve ABD'nin sanayi çöplüğü olacağını iddia edildi. Tarım Merkezi olan Silifke'de de bu tür kirli yatırımların olduğu bilgisi verilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Termik Santraller ve çimento fabrikaları kirli teknolojilerdir. Hava, toprak, gıda ve çevre kirliliğinin yanı sıra insan sağlığı açısından da ciddi tehlike oluşturan yatırımlardır. Projelerde, günlük 21 bin ton civarında kullanılacak kömür Güney Afrika'dan gelmektedir ve bu ülkenin kömürü zehirli olduğu gerekçesiyle AB ülkelerine girişi yasaktır. Bu kömürün yanması sonucunda başta Silifke, Gülnar ve Aydıncık olmak üzere bölgemize her yıl 110 bin ton kül, 15 bin ton karbon monoksit, 900 bin ton kükürt dioksit, 650 bin ton katı parçacıklar 520 bin ton azot oksit, 5 bin ton hidrokarbon, havamıza, suyumuza toprağımıza karışacaktır. Her gün binlerce ton zehirli atık, asit yağmuru olarak doğanın üzerine yağacaktır. Yayılacak lan ağır metaller ve zehirli gazlar, başta kanser olmak üzere bir çok hastalığa neden olacaktır.

Akdere Çimento Fabrikası ve Termik Santrali, bölgemizde tarımı, turizmi ve hayvancılığı bitireceği de ortadadır. Ayrıca, uluslararası sözleşmelerle korunan Göksu Deltası, 1. derecede arkeolojik SİT bölgesi olan Hisardağı, Gedikdağı Yaban Hayatı geliştirme Sahası'na da büyük zarar verecektir.

Bizler bölgemizde yapımı planlanan Akdere Çimento Fabrikası ve Termik Santrali projelerine karşıyız. Yetkililerden halkın karşı olduğu yatırımlara izin vermemelerini istiyoruz. Çocuklarımızın geleceği ve bu tehlikeleri önlemek için herkesi birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Bu anlamda 11 Şubat 2016 Perşembe günü yapılacak ÇED toplantısına itiraz için tüm halkımızı bekliyoruz. "

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA