EŞ BAŞKANLAR’DAN ’DİRENİŞ ORUCU’NA DESTEK | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
EŞ BAŞKANLAR’DAN ’DİRENİŞ ORUCU’NA DESTEK


Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk, 3 gün sürecek direniş orucuna başlayan din alimleri ve imamları ziyaret etti

 

Mersin Din Âlimleri Derneği (MEDİA-DER), Bölge'de aylardır süren sokağa çıkma yasakları sonucu meydana gelen can kayıplarına karşı, Demokratik İslam Kongresi (DİK) ve Diyarbakır Din Alimleri Derneği (DİAY-DER) öncülüğünde başlatılan "Zulme Karşı Direniş Orucu"na katıldı. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk, 3 gün sürecek direniş orucuna başlayan din alimleri ve imamları ziyaret etti.

Akdeniz İlçesine bağlı Güneş Mahallesi'nde bulunan dernek binası içindeki mescitte bir araya gelen MEDİA-DER üyesi imam, âlim ve seydalar, Bölge'de meydana gelen ölümler, sokağa çıkma yasakları ve operasyonları protesto etmek, çatışmaların sona erdirilmesi için çağrıda bulunmak amacıyla 3 gün sürecek olan 'Zulme Karşı Direniş Orucu'na başladı. Burada zulmü işleyen bir ayet okuyup, ardından Kürtçe konuşma yapan MEDİA-DER Başkanı İmam İbrahim Yüce, barıştan yana vicdanlı herkesi, ölümlere karşı durmaya, çözüm sürecinin yeniden başlaması için ses vermeye davet etti. "Hepimiz oruçluyuz ve 3 gün boyunca bu orucumuz devam edecek" diyen Yüce, "Biz biliyoruz ki bölge kentlerinde ağır, büyük ve hesapsız bir zulüm vardır. Bizler de İslam dininde olduğu üzere, zulme uğrayan mazlum insanlar için oruç tutacağız ve dua edeceğiz. Allah'tan tek dileğimiz, dualarımızın kabul olması, mazlum halkımız üzerindeki zulmün ve ölümlerin sona ermesidir. Çünkü bütün Müslümanlar kardeştir. Bizler de bu şekilde yaşananları protesto edeceğiz. Bölge'de bugün yaşanan olaylar, dinimiz İslam'a ve halkımıza layık şeyler değildir. Yapılanlar büyük bir zulüm ve yanlıştır" şeklinde konuştu.

Yüzlerce insan yaşamını yitirdi, on binlercesi evini terk etti!

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk, MEDİA-DER binasını ziyaret etti, oruç tutan âlim ve imamlarla bir araya geldi. Eş Başkanlara, HDP Akdeniz İlçe Eş Başkanı Sadun Doğan ile Eş Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş de eşlik etti. Direniş Orucu'nu saygıyla selamladıklarını ifade eden Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, duyarlılıklarından ötürü âlimlere teşekkür etti. "Barış için okuduğunuz dualar ve tuttuğunuz orucunuz, Allah katında inşallah kabul olunur" diyen Eş Başkanlar, şöyle konuştu: "Bölge'de mazlum insanlarımıza karşı ağır bir zulüm ve baskı ortamı yaşanıyor. On binlerce insan evinden, yurdundan göç ettirildi. Ölü bedenlere zulüm ve işkencenin, hiçbir din ve inançta yeri asla yoktur. Bugün ise ölülerimize dahi işkence ediliyor. Böyle bir zulüm bugüne dek görülmemiştir. Zulmün karşısında sessiz kalanlar da zalimlerin ortağıdırlar. Ancak Allah, mazlumların hakkını, zalimlerin yanlarına bırakmaz. Hepinize teşekkür ediyor, orucunuzun ve dualarınızın Allah katında kabul olunmasını diliyoruz."

Sohbetin ardından Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, dernek binasından ayrıldı.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA