Akdeniz’de çevre temizliği aralıksız sürüyor | İmge Gazetesi
  9 Ocak 2026 Cuma

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Akdeniz’de çevre temizliği aralıksız sürüyor


Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde temiz, sağlıklı ve düzenli bir kent yaşamı oluşturmak amacıyla çevre temizlik çalışmalarını 7 gün 24 saat esasına göre aralıksız sürdürüyor.

 

Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde temiz, sağlıklı ve düzenli bir kent yaşamı oluşturmak amacıyla çevre temizlik çalışmalarını 7 gün 24 saat esasına göre aralıksız sürdürüyor.

Akdeniz’e bağlı 65 mahallede görev yapan ekipler; sokak, cadde ve meydanlarda süpürme ile yıkama çalışmalarını titizlikle yürütürken, kaldırımlara, boş arsalara ve çevreye gelişigüzel atılan büyük hacimli eski ev eşyaları ile çeşitli atıkları da toplayarak kentten uzaklaştırıyor. Mobilya, sanayi, tekstil ve tarımsal atıklar ekipler tarafından düzenli olarak bertaraf ediliyor.

Yeni konteynerler yerleştiriliyor, eskiler onarılıyor

Belediye envanterine kazandırılan yeni çöp konteynerleri ihtiyaç duyulan mahalle ve sokaklara yerleştirilirken, mevcut çöp kovaları da belirli periyotlarla yıkanıp dezenfekte ediliyor. Zarar gören konteynerler ise toplanarak atölyelerde tamir edildikten sonra yeniden hizmete sunuluyor.

Günde 400 tonu aşkın çöp toplanıyor

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Akdeniz ilçe genelinde her gün 400 tonu aşkın evsel atığı toplayarak bertaraf tesisine taşıyor. Kırsal mahallelerde tonlarca tarımsal atık toplanırken, merkez mahallelerde de çekyat, koltuk, masa ve sandalye gibi hacimli mobilya atıkları çöp taksiler aracılığıyla kentten çıkarılıyor.

Moloz ve hafriyat atıklarına da müdahale ediliyor

Ekipler ayrıca haftanın belirli günlerinde, vatandaşlar tarafından sokaklara, kaldırımlara ya da boş arazilere bırakılan moloz ve hafriyat atıklarını iş makineleri yardımıyla toplayarak mahallelerden temizliyor.

"Hizmetlerimiz kesintisiz sürecek"

Çalışmalara ilişkin değerlendirmede bulunan Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zeyit Şener, "Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimizle birlikte daha temiz, daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir Akdeniz için kararlılıkla çalışıyoruz. İlçemizde temizlik ve çevre düzeni hizmetlerimiz kesintisiz şekilde devam edecek" dedi.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA