Mersin’de yaz boyunca kesintisiz ilaçlama | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Mersin’de yaz boyunca kesintisiz ilaçlama


Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yaz aylarını sağlıklı ve huzurlu geçirmesi için haşereyle mücadele çalışmalarını gece ve gündüz olmak üzere iki vardiya halinde sürdürüyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yaz aylarını sağlıklı ve huzurlu geçirmesi için haşereyle mücadele çalışmalarını gece ve gündüz olmak üzere iki vardiya halinde sürdürüyor. 485 personel ve 134 araçla yürütülen ilaçlama çalışmaları, kent genelinde 13 ilçeyi kapsıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinesinde yıl boyunca süren ilaçlama faaliyetleri, yaz aylarının gelmesiyle hız kazandı. Larva, haşere ve yeşil alan ilaçlamaları gündüz saatlerinde yapılırken, uçkun ilaçlamaları ise gece boyunca sürdürülüyor. Ekipler, göletler, sulama kanalları, dere yatakları, rögarlar, menfezler, çöp konteynerleri ve metruk alanlar gibi haşere üreme alanlarını düzenli olarak ilaçlıyor.

"7/24 sahadayız"

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı İlaçlama Birim Şefi Zeynep Gizem Uygun, Mersin genelinde 485 personel ve 134 araçla yıl boyunca ilaçlama çalışmaları yürüttüklerini belirterek, "Bodrumlar, rögarlar, menfezler, yeşil alanlar ve çöp konteynerlerinde düzenli ilaçlama yapıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızı da su birikintileri ve çöplerin doğru şekilde bertarafı konusunda bilgilendiriyoruz" dedi.

Gece ilaçlamalarının sıcaklık 23 derecenin üzerine çıktığında başladığını aktaran Uygun, ULV makinesiyle yapılan uygulamalarda ilaç zerreciklerinin havada en az 2 saat asılı kaldığını, bu sayede sivrisineklerin etkisiz hale getirildiğini vurguladı. Uygun, "Vatandaşlarımız rahat olsunlar, 7/24 sahadayız" ifadelerini kullandı.

Muhtarlar ve vatandaşlar memnun

Gündoğdu Mahalle Muhtarı Abdurrahim Ulusal, ilaçlamaların düzenli yapıldığını belirterek, "Larva yerleri tespit edilip ilaçlanıyor. Gece ilaçlamaları da aksatılmadan sürüyor" diye konuştu.

Hamidiye Mahalle Muhtarı Hamit Zor ise özel mülkiyet olan bir binanın bodrumunda biriken sulardan dolayı sorun yaşandığını, ancak Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin neredeyse her gün ilaçlama yaptığını belirtti. Zor, "Mahallem adına memnunum, başkanımıza teşekkür ederim" dedi.

Vatandaşlardan Nezaket Okşa, Ayşe Yaldız, Ahmet Arslan ve Mehmet Eskiçakıt da çalışmalardan memnuniyetlerini dile getirdi.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA