Mersin’de öğrencilere rehberlik ve psikolojik destek | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Mersin’de öğrencilere rehberlik ve psikolojik destek


Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren MERCİ Danışmanlık Merkezi, Tarsus Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi binasının içinde hizmet sunuyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesince Tarsus’ta hayata geçirilen MERCİ Danışmanlık Merkezinde, öğrencilere akademik hayatlarında zorlandıkları alanlarda yardım sağlanırken, gündelik ve sosyal yaşantılarında karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelme ve baş etme stratejileri konusunda destek verildiği bildirildi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren MERCİ Danışmanlık Merkezi, Tarsus Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi binasının içinde hizmet sunuyor. Haftanın 5 günü 08.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet veren merkezde, alanında uzman profesyoneller eşliğinde rehberlik ve psikolojik destek hizmetinin yanı sıra, küçük yaş grupları için de oyun terapisi desteği sunuluyor.

Öğrencilere rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmeti, küçüklere de oyun terapisi desteği

Merkez sayesinde öğrencilere akademik hayatlarında zorlandıkları alanlarda yardım sağlanırken, gündelik ve sosyal yaşantılarında karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelme ve baş etme stratejileri ile de farkındalık oluşturuluyor. Böylelikle okul ve sınav başarı puanının artırılması, soru çözüm tekniklerinin geliştirilmesi, çok boyutlu düşünme becerisi ve motivasyon sağlanması gibi konularda rehberlik hizmeti sunulurken, kaygı bozukluğu, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, aile içi ve akran zorbalığı gibi konularda da psikolojik danışmanlık hizmeti veriliyor. Konumunun merkezde olması sayesinde öğrenciler tarafından oldukça tercih edilen merkezde, Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM’nin yapmış olduğu tüm sınavlara yönelik rehberlik ve danışmanlık hizmeti de sağlanıyor. Randevu sistemiyle çalışan merkezden faydalanmak için ’Alo 185’ uygulaması veya ’0324 622 00 66’ numaralı sabit hat üzerinden başvuru yapılabiliyor.

“Merkezden bugüne kadar 300 öğrenci hizmet aldı”

Tarsus MERCİ Danışmanlık Merkezinde görev yapan psikolog Kerem Eraydın, Tarsus’ta yaşayan öğrencilere psikolojik ve rehberlik hizmeti sunmak amacıyla merkezin kurulduğunu belirterek, 2023 yılının Aralık ayından beri hizmet verildiğini ifade etti. Merkezden şimdiye kadar 300’ü aşkın öğrencinin hizmet aldığını kaydeden Eraydın, “Başta sınav kaygısı olmak üzere; öğrencilerin akademik, sosyal ve bireysel alanlarda yaşadıkları problemler konusunda danışmanlık hizmeti veriyoruz. Ayrıca küçük yaş grubu öğrencilerimiz için de oyun terapisi hizmetimiz var. Merkezimizde 3 psikolog ve 1 rehberlik öğretmeni görev yapıyor. Ana sınıfından üniversiteye kadar, hatta mezun grubundaki öğrencilerimiz de geliyor ve onlar da bu hizmetten faydalanabiliyorlar. Kısacası, her yaş grubundaki öğrencilerimize hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin geri dönüşlerinin çok olumlu olduğunu ve yoğun bir talep aldıklarını da kaydeden Eraydın, “Bu da Tarsus’taki öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verdiğimizi göstererek bizi mutlu ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, her alanda olduğu gibi psikolojik destek alanında ve eğitim sürecinde yaşanılan sorunlar konusunda öğrencilerimize destek olmaya devam ediyor” dedi.

“Öğrencilerimizin sorunlarına yönelik çalışmalar yürütüyoruz”

Tarsus MERCİ Danışmanlık Merkezinde görev yapan rehber öğretmen Verda Altuğ ise rehberlik hizmeti ile öğrencilerin akademik hayatlarına destek olduklarını ve bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığı ile ÖSYM’nin yapmış olduğu bütün sınavlarda öğrencilere yardımcı olduklarını dile getirdi. Bireyin kendini tanıması, zaman yönetimi, stres yönetimi, sınav analizleri, yönlendirme hizmeti, mesleki rehberlik gibi konular ile motivasyonla alakalı konularda hizmet verdiklerini ifade eden Altuğ, “Bilgiyi uzun süre bellekte tutma becerisi, öğrencideki iç ve dış motivasyon ile karar verme sürecindeki kararsızlıklar gibi konularda uyguladığımız akademik testlerle, daha sağlıklı hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Randevu sistemiyle, hafta içi 08.00 - 17.00 saatleri arasında hizmet veriyoruz. Bu kapsamda, en yakın ve uygun olan tarihte öğrencilere randevu veriliyor. Öğrencimiz bize hangi sorun ile gelirse, o soruna yönelik çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA