Kumkuyu Mahallesinin kanalizasyon sorunu çözüldü | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Kumkuyu Mahallesinin kanalizasyon sorunu çözüldü


MESKİ, Mersin’in tatil bölgelerinden biri olan ve yaz aylarında nüfusu artan Kumkuyu Mahallesinin (Tırtar) altyapı problemini çözüme kavuşturdu

 

MESKİ, Mersin'in tatil bölgelerinden biri olan ve yaz aylarında nüfusu artan Kumkuyu Mahallesinin (Tırtar) altyapı problemini çözüme kavuşturdu. Atık suların dünya standartlarında arıtıldığı ve doğaya deşarjının sağlandığı çalışma sayesinde Kumkuyu sakinleri artık altyapı sorunu yaşamayacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli ilçesi Kumkuyu Mahallesi 2. Kademe Kanalizasyon İnşaatı imalatı çalışmalarını tamamladı. Tamamlanan kanalizasyon hatları Limonlu-Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisine entegre edilerek, atık sular dünya standartlarında arıtılıyor ve doğaya deşarjı sağlanıyor.

Proje kapsamında, bin 477 metre kanalizasyon kollektör hattı, 3 bin 320 metre kanalizasyon şebeke hattı, kollektör ve şebeke hattında toplam 140 adet muayene bacası, 465 metre parsel hattı ile 93 adet parsel bacası ve 1 adet hazır paket terfi istasyonu imalatı yapıldı. Çalışmaların tamamlanmasıyla özellikle yaz mevsiminde artan nüfusla yaşanacak olası sorunların önüne geçilerek, Kumkuyu Mahallesinin atık su problemi ortadan kaldırıldı.

“Sokaklarımızda, caddelerimizde koku yayılmayacak”

Kumkuyu Mahallesi Muhtarı Kadir Ünlü, uzun yıllardır yaşadıkları sorunların çözülmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Büyükşehir Belediyemize müracaatımızı yaptık. Başkanımız da kanalizasyon ihalesine çıktı ve kanalizasyon çalışmamız bitti. Abonelikler de başladı. Sokaklarımızda, caddelerimizde koku yayılmayacak, tertemiz olacak. Başkanıma çok teşekkür ediyorum mahalle halkım ve şahsım adına” dedi.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA