MHP’DE BAYRAMLAŞMA | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MHP’DE BAYRAMLAŞMA


Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına, katılımcıların birlik ve beraberlik temennileri damga vurdu

 

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına, katılımcıların birlik ve beraberlik temennileri damga vurdu. 4 merkez ilçenin ve partililerin buluştuğu programda, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı bir arada olmanın önemi vurgulandı.

“Küresel terör, ülkemize adeta savaş açmıştır”

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, bayramlaşma programında yaptığı konuşmada yaşanan terör olaylarına değinerek, bu saldırıların dış güçler tarafından beslendiğine dikkat çekti. İl Başkanı Kılıç, “Güzel ülkemizde bir taraftan PKK ve IŞİD terörü, diğer taraftan henüz yaraları sarılmamış FETÖ terör örgütünce tezgâhlanan 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, yeni bir bayrama kavuşmanın buruk ve hüzünlü de olsa heyecanını yaşıyoruz Milli birlik ve kardeşliğimizden rahatsız olan küresel güç odakları, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik en ağır saldırıları, geride bıraktığımız şu birkaç ay içerisine bütün imkanlarıyla sahneye koymuşlardır. Tarihte 2200 yıllık geleneği olan kahraman ordumuzun değerli subayları FETÖ’nün tuzağına çekilmiş, peygamber ocağından vatan hainleri devşirilmiş, aziz Türk milletinin dişinden tırnağından artırarak donattığı silahlar,15 Temmuz gecesi milletimizin göğsüne doğrultulmuştur. Türk devleti bölünüp parçalanıp yok edilmekistenmiştir. Milli varlığımız küresel odaklı suikast ve infaz timlerinin hücumundadır. Muhatap kaldığımız zincirleme felaketlerin suç ortakları bir yanda eli kanlı teröristler, diğer yanda terörizmi tarihi emelleri doğrultusunda zalimce kullanan dost görünümlü düşman ülkelerdir. Türkiye’nin dirliğine ve gelecek umutlarına musallat olan iç ve dış karanlık odakların ayıpları ve ayak oyunları artık gizlenemeyecek ölçüde açıktadır. Bin yıldır yaşadığımız bu coğrafyada ülkemizin bağımsızlığına son vermek amacında olan mel’un çevreler, kışkırtıp silahlandırdıkları terör örgütleri vasıtasıyla, Türk milleti üzerinde kirli ve kanlı hesaplarını gerçekleştirmenin arayışındadırlar. İşin doğrusu ve gerçeği şudur ki, küresel terör, ülkemize adeta savaş açmıştır. Batının doymak bilmez enerji isteğini daha ucuza karşılamak için yürüttüğü bu kirli vekalet savaşları, Tunus’tan Suriye’ ye kadar Ortadoğu ülkelerini sarmış ve kapımıza dayanmıştır. Nihayet Türkiye savaşın içindedir. Sınır güvenliğini sağlamak amacıylakahraman ordumuz Suriye topraklarındadır. Bu nedenledir ki her zamankinden daha fazla birlik ve dayanışmaya ihtiyacımız vardır. Aziz milletimiz sağlam iradesini ve sarsılmaz sağduyusunu muhafaza ettiği sürece milli ve manevi temellerimizi yıkmayı projelendiren hainler ve husumet yuvaları başarıya ulaşamayacaklardır. Fitneciler kuyruğunu kısmadan, terörizmin sesi kesilmeden, Türkiye’nin parçalanmasını bekleyen zulüm elebaşlarının süngüsü düşmeden, hiçbir millet evladına ne yazık ki rahat yüzü olmayacaktır. Türkiye, Türk milletinin şeref ve namusuna emanettir. Vatan Türk’tür, millet Türk kalacaktır.Ya bu gerçekler malum devlet ve siyaset adamları tarafından kabullenilecek ya da niyet sahipleri sonuçlarına katlanacaktır” dedi.

“Birliğimiz, onların korkulu rüyasıdır”

Terör örgütlerine karşı bir arada olmanın önemine değinen Kılıç, “15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkemiz olağanüstü haldedir, henüz normalleşme sağlanamamıştır. 15 Temmuz darbe girişimine katılan veya malum örgüt içerisinde bir şekilde bulunan kim varsa devletten temizlenmektedir. Hükümetin bu operasyonunu destekliyoruz ve yanındayız. Ancak bu temizlik ve arınma yaşanırken, bu çarkın içerisinde olmayan masum vatandaşlarımızın da, haklarının korunması ve mağduriyet yaratılmaması hususunda azami gayretin gösterilmesi elzemdir. Aksi taktirde toplumsal bir travmanın yaşanılması kaçınılmazdır. Bu durum devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne kasteden FETÖ‘nün ekmeğine yağ sürecek ve FETÖ davasının sulandırılmasının önüne geçilemeyecektir. Devletimizin ve milletimizin bekasının yegane teminatı ve bekçileri biz ülkücüler uyanık olmalıyız. Küresel güçler, bu coğrafyada var olduğumuz sürece bizi asla rahat bırakmayacaklardır. Birliğimiz dayanışmamız ve gücümüz, onların korkulu rüyasıdır. Atalarımızdan emanet olan bu topraklar ilelebet Türk’ündür ve üzerinde yaşayacakolan milletde Türk olacaktır. Vatan savunmasında şehit olan asker ve emniyet güçlerimize Allahtan rahmet dilerken yaralılarımıza acil şifalar vermesini yüce Allah’dan diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Türk-İslam aleminin, aziz milletimizin, Mersinli hemşerilerimizin,şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin, aziz dava arkadaşlarımızın kurban bayramını kutlar, bu bayramın birliğimizi ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim” diye konuştu.

Şimşek; “Darbeden sonra devam eden süreci maalesef kaygıyla izliyoruz”

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise 15 Temmuz sonrası yaşanan gelişmelerle ilgili “Darbeden sonra devam eden süreci maalesef kaygıyla izliyoruz” mesajı verdi. Şimşek, “Hepinizin mübarek Kurban Bayramı’nı kutlarken, küslüklerin ortadan kalktığı, birlik ve beraberliklerin arttığı bayramlar diliyorum. Sadece sanal alemde değil, gelenek ve göreneklerimize göre bir bayram kutlamayı temenni ediyorum. Bayram paylaşmaktır. Bu ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik şartlarda kurban kesemeyen milyonlarca aile var. Kurban kesenlerin de o aileleri unutmayacağını biliyorum. Bayram vesilesi ile bir aradayken 15 Temmuz’a da değinmeden geçmek istemiyorum. 15 Temmuz’da Türkiye’de hain bir darbe girişimi yaşandı. Bu girişime bütün vatandaşlarımız, Mersinli hemşerihlerimiz, siyasi görüşlerini bir kenara bıraktı. Tamamı ellerine Türk bayraklarını alarak ‘Türkiyem’ şarkısının çaldığı meydanlara inerek demokrasiye, Cumhuriyet’e ve Atatürk’e sahip çıktılar. Öncelikle bütün hemşehrilerime göstermiş oldukları bu duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye’de darbenin ilk saatlerinden itibaren MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi’ne gelerek, partinin ışıklarını açtırarak, herkesin yerini söylemeye korktuğu dakikalarda darbecilere karşı olduğunu ve hükümetin yanında olduğunu ilan etti. Ülkücülerin, Türk Milliyetçilerinin mevzu bahis vatansa her zaman yapacağının aynı şey olduğunu bütün Türk milletinin görmesini temenni ediyorum.Darbeden sonra devam eden süreci maalesef kaygıyla izliyoruz. Gittiğimiz her yerde birileri yanımıza gelip, açığa alındıklarını, ihraç edildiklerini, söylüyor. Maalesef 15 Temmuz’dan sonra hükümet bu süreci iyi yönetemez duruma gelmiştir. Gerçek darbecilerle uğraşmak yerine çocuğunu okula gönderenler, bankaya para yatıranlarla uğraşıyor. Temmuz ayı içinde hükümet bu okullara, bu sendikalara teşvik vermiş ama bugün insanlara bunun hesabını soruyor. Hükümetin öncelikle kendisini sorgulaması lazım. Hükümetin bu konuda duyarlı davranmasını istiyoruz. Hata yaptıklarını kabul ediyorlar, at izi it izine karıştı diyorlar ama bu uygulamaları halen devam ediyor. Cuma günü belediyemizde çöpte kamyon süren bir arkadaşımızı darbecilikten açığa aldılar. Tüm Türkiye’ye sesleniyorum; belediyede taşeron şirkette çalışarak çöp kamyonu süren biri nasıl darbeci olabilir bunu herkesin düşünmesi lazım. Tekrar herkesin bayramını kutluyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

Kocamaz; “Şehadet şerbeti içmeye hazır yüzbinler var”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise konuşmasının büyük bölümünü birlik ve beraberliğin önemine ayırdı. Başkan Kocamaz, “Bayram kutlamamızda bizlerle gönüllerinizi birleştirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyor, bayramınızı kutluyorum. Şunu herkesin bilmesini istiyorum ki bizler birlik beraberliğimizi bozmadığımız sürece, aramıza sokulmak istenen fitne ve fesatlara fırsat vermediğimiz sürece Allah’ın izniyle Mersin’de de varız, Türkiye’de de varolacağız. Ülkemizi içerden ve dışardan bölmek isteyen hainler her dönemde olmuştur. Dün vardı, bugün varlar ve yarın da olacaklar. Ama biz bir niyetle yola çıktıysak, bu toprakların Türk yurdu olduğuna inanıyorsak, zaman zaman ülkemizde uygulanmak istenen terör, şiddet ve bölücülüğe karşı da her zaman birlikte dimdik ayakta duracağız. Önemli olan daha anasının kuzusu 20 yaşındaki Mehmetçiklerimiz ezan susmasın, bayrak inmesin ve vatan bölünmesin diye şehadet şerbeti içiyorsa, yüzbinlerce şehadet şerbeti içmeye hazır milliyetçiler var, ülkücüler var ve Türk Milleti var.Terörün dini imanı olmaz. Terörist ateist de olsa, Allah, kitap, din diye de lanse etmeye çalışsa teröristtir. Halen Ortadoğu’da insanlar Allah adına, din adına boğazlanmaktadır. Müslüman Alemi’nin perişan olduğu bir dönemde bu bayramlar bizleri birleştiren, kaynaştıran önemli günlerdir. Şu anda milyonlarca Hacı, kutsal topraklarda tüm dünyadaki Müslümanlığın içinde bulunduğu durumdan kurtulması için dualar etti. Biz sadece bu topraklarda yaşayanlar olarak değil, hem Türk dünyasının hem de Müslüman Alemi’nin bizlerden beklentilerini bilerek daha dikkatli hareket etmek zorundayız. Nasıl ki 15 Temmuz’da Türk Milleti, siyasi ayrımlara kapılmadan, mezhep ayrımına kapılmadan bir ve beraber olarak meydanlara çıktıysa, aynı azim, aynı inanç ve aynı kararlılıkla bundan sonra da bu topraklarda hür ve bağımsız yaşayabilmek için bundan sonra da üzerine düşeni yapacaktır. Bu vesile ile herkesin bayramını kutluyor nice bayramlarda buluşmak dileğiyle iyi bayramlar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından partililer birbirleriyle bayramlaştı.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA