SAĞLIK BAKANI AKDAĞ, MERSİN’DE | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
SAĞLIK BAKANI AKDAĞ, MERSİN’DE


Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Mersin’e geldi

 

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Mersin’e geldi.

 Bakan Akdağ, ilk olarak Vali Özdemir Çakacak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan ve Hacı Özkan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da hazır bulundu.

 Burada konuşan Bakan Akdağ; Mersin’de bir dizi inceleme yaparak toplantılara katılacağını, bu inceleme ve toplantıların amacının ilin hali hazırdaki sağlık durumunu ve yapılması gerekenleri tespit etmek olduğunu kaydetti.

 Akdağ; “Muvaffakiyeti yakalamanın ilk şartı saha çalışmalarına ağırlık vermek ve sahada çok çalışmaktır. Sağlık Bakanlığı olarak farklı bir çalışma tarzı geliştirdik ve uygulamaya koyduk.  Şu an uyguladığımız bu çalışma tarzını yurtdışındaki bazı ülkeler ve bazı önemli uluslararası kuruluşlar da hayata geçirmeye başladılar. Bakanlığımız bünyesinde görev yapan bir grup tecrübeli saha koordinatörü çalışma yapacağımız ile giderek, burada 3 ila 10 gün arası değişen sürelerde sağlık kuruluşlarının hemen hepsini geziyor. Gerekli incelemeleri yaparak rapor haline getiriyor ve Bakanlığımıza sunuyorlar. Ben ve çalışma arkadaşlarım çalışma yapılan ili ziyaret ettiğimizde gün boyu gerekli incelemeleri yaparak, sağlık çalışanlarımızla bir araya geliyor, toplantılar yapıyoruz. İlimiz Valisi, Milletvekilleri, Belediye Başkanı, Kaymakamlar, sağlık kurum ve kuruluş yöneticileri ile düzenlediğimiz bu toplantılarda saha koordinatörleri tarafından düzenlenen raporu gündeme getirerek değerlendirmesini yapıyoruz ve alınması gereken kararların büyük çoğunluğunu bu toplantılarda alıyoruz. Böylece meseleyi bürokrasiye emanet etmeden, sümen altı edilmesine izin vermeden çözüyoruz. Bugün de Mersin’de bunu yapacağız” dedi.

 Şehir Hastanesi’nin hizmete girmesiyle Mersin’in Türkiye’de bir ilki yaşayacağını dile getiren Bakan Akdağ; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın rüya projelerinden olan Şehir Hastanelerinin ilkini önümüzdeki birkaç ay içerisinde Mersin’de hizmete geçireceğiz. Bu hastane kompleksleriyle, Sağlıkta Dönüşüm programı kapsamında vatandaşa sunulan sağlık hizmetlerini daha da mükemmel hale getireceğiz. Çok rahatlıkla söyleyebilirim ki, bu evsafta bir hastaneyi şu anda Avrupa’da bulamazsınız. Bu kadar gelişmiş teknolojiye sahip, mimarisi itibariyle de hem çalışanlara hem de oradan hizmet alacak vatandaşlara kolaylık sağlayacak bir hastane kompleksinin dünyada da benzerini bulmak çok zor. Bu kadar iddialı bir projeyi vatandaşa en iyi hizmeti sunacak bir hale getirmek için yoğun bir çalışma içerisinde olduğumuzu da söylemeliyim” şeklinde konuşarak, bugün gerçekleşecek olan Mersin ziyaretinin ana temasının yapımında sona doğru hızla yaklaşılan Şehir Hastanesi’nde incelemeler yapmak olduğunu da sözlerine ekledi.

 Akdağ, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini dile getirerek; “Bir yandan devletin içine sızmış FETÖ terör örgütüyle mücadele ederek, bunların devlet içindeki unsurlarının temizlenmesi çabalarımızı sürdürüyoruz. Öte yandan FETÖ, PKK, DAEŞ, PYD, DHKP-C gibi terör örgütleri koalisyonuna karşı mücadele ediyoruz. Bu örgütler bir takım eylemleri birlikte gerçekleştirerek birbirlerine destek oluyorlar. Ama şükürler olsun ki 15 Temmuz şahlanışında milletimiz asaletini dost düşman herkese göstermiştir. Üçü beşi değil fazlası da bir araya gelse biz bu terör örgütleriyle mücadelenin üstesinden gelecek güçteyiz. Birlikteliğimiz, dayanışmamız, Yenikapı ruhu her geçen gün güçlenerek devam ediyor. Biz de bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Şehit kardeşlerimiz, gazi kardeşlerimiz, vücudunun çeşitli uzuvlarını kaybeden yavrular var. Bunlar bizi elbette hüzünlendiriyor ama buna benzer her durumla karşılaştığımızda da kararlılığımız daha da pekişiyor. Bu millet geçmişte bir araya gelen yedi düvele nasıl dersini verdiyse bu terör örgütlerine de gereken dersi verecektir” dedi.

 Vali Özdemir Çakacak ise Bakan Akdağ’ı bölgede bir sağlık üssü konumunda bulunan Mersin’de ağırlamaktan dolayı onur duyduğunu ifade ederek; “Sayın Bakanımıza ilimizi teşriflerinden dolayı tüm Mersinliler adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 Karşılıklı görüşmelerin ardından ziyaret sona erdi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA