SEÇER: MERSİN’DE YEREL SEÇİMLERDE SON DERECE İDDİALIYIZ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
SEÇER: MERSİN’DE YEREL SEÇİMLERDE SON DERECE İDDİALIYIZ


Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Vahap Seçer, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen il kongresinde CHP Mersin İl Başkanı seçilen Adil Aktay ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek ‘Hayırlı olsun’ dedi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Vahap Seçer, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen il kongresinde CHP Mersin İl Başkanı seçilen Adil Aktay ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek ‘Hayırlı olsun’ dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Vahap Seçer, çalışmalarını aralıksız sürdürürken Mersin’de yerel seçimlerde son derece iddialı oldukları vurgusu yaptı. Seçer; ‘’2014 seçimlerinde kaybettiğimiz büyükşehir belediye başkanlığını kazanmak istiyoruz. Bu yolda da elimizden geleni değil ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bunun çabası içerisindeyiz. Birliğimiz beraberliğimiz son derece önemlidir.  Bunu tesis etmek zorundayız ve bunun için çaba göstereceğiz. Ardından 13 ilçede, tüm ilçe belediyelerimizde başarılı olmak için yine aynı anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve Mersin’e çağdaş, vizyoner, Atatürkçü belediyecilik anlayışını mutlaka egemen kılacağız. Bunun karalılığı içerisindeyiz.’’dedi.

Seçer konuşmasında, ‘’İl başkanlığımızın değerli yönetim kurulu üyeleri ve değerli partililer, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen il kongresinde seçilen Sn. başkanıma ve yönetim kurulu üyelerine nezaket ve hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiriyoruz. CHP bundan sonra cumhuriyet tarihinin bekli de en önemli seçimleri olarak değerlendirdiğimiz 2019 yerel, cumhurbaşkanlığı ve parlemento seçimlerine hazırlıklarını biran önce başlatacak ve yoğun bir çalışma temposuyla bu süreci tüm örgütlerimizle beraber gerçekleştireceğiz.’’ dedi.

‘’Referandumda Türkiye çok farklı bir hükümet etme sistemi ile karşı karşıya kaldı’’

2017 referandumuyla Türkiye’nin çok farklı bir hükümet etme sistemi ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Seçer;  ‘’Yapılan referandumla Türkiye’nin ileri ki tarihlerde bir rejim değişikliğine evrilecek olan hükümet etme sisteminde değişiklik meydana geldi. Henüz yürürlüğe girmeyen bu anayasa değişikliği 2019 yılında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimi ile yasal bir zemine oturacak. Oysa ki bugün bizlerin karşı çıktığı bütün yetkilerin bir kişi de toplandığı, kuvvetler ayrılığı prensibinin ortadan kaldırıldığı, bu yönetim anlayışı ohal koşullarında zaten fiili olarak maalesef gerçekleşiyor. Bunun da referandumla yasal bir zemine oturması eğer ki mevcut cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda gerçekleşecek. Bizim açımızdan bu seçimler önemli ama bizim açımızdan önemli dediğimiz bu seçimler iktidar açısından, iktidarın şu an yavru iktidar olarak değerlendirdiğim aslında muhalefet yapması gereken MHP’si açısından da önemli. Ancak iki cenah arasındaki önem farkı onlar kendi siyasi ikballerini, kendi siyasi kariyerlerinin devamı için önemsiyorlar, biz CHP olarak ülkemizin bekası, demokrasinin, özgürlüklerin, hakkın, hukukun, adaletin ortadan kalkması adına çok önemli bir seçim olduğu için önemsiyoruz. Yani biz kişisel ikbalimizden ziyade ülkemizin geleceğini için endişeli olduğumuzdan bu seçimleri çok önemsiyoruz.’’ şeklinde konuştu.

‘’Yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin provası olacak’’

Seçer; Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce yapılacak olan yerel seçimlerin;  cumhurbaşkanlığı seçiminin provası niteliğinde olacağına vurgu yaparken ‘CHP olarak şu anda Türkiye’de tek başına muhalefet yapma görevini şartların kendine yüklediği bir kurum olarak Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Antalya, Denizli, Balıkesir, Manisa gibi özellikle referandumda ‘hayır bloğu’nun başarılı olduğu yerlerde yerel seçimlerde başarılı olmanın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde etkileyeceğini düşünüyoruz. Ve var gücümüzle hedefimiz cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce yerel seçimlerde başarılı olmak.’’ dedi.

‘’Bu yoğun ülke gündemini değerlendirmekten ziyade kendi evimizin içini de yani Mersin ile ilgili bazı siyasi değerlendirmelerde yapmak istiyorum’’ diyen Seçer; ‘’Az önce de söylediğim gibi yerel seçimlerde partimin başarılı olacağı illerin başında Mersin geliyor. Ve biz sayın il başkanım, yeni oluşan yönetim kurulu üyeleri, 13 ilçemizde oluşturulan ilçe örgütleri ile birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde 2019 da yapılacak olan yerel seçimlere odaklanmalıyız. Sayın Aktay, son derece değerli bir siyasetçidir. Bizler deneyimimizle gençlerimiz ve kadınlarımız enerjileriyle bu sürece katkı sunmak zorundayız. Ülkemizin bize ihtiyacı var.

CHP’nin öncelikli olarak yerel seçimlerde başarılı çıkması ülkenin başarılı olması demektir. Eğer, CHP seçimlerde başarısız olur ise Türkiye başarısız olacaktır. Bu kötü gidişatın tersine döndürülmesi için, tek adam yönetimine karşı haksız, hukuksuz, adaletsiz yönetim anlayışına karşı direnen mücadele eden tüm yurttaşlarımızı bir çatı altında toplayacak feraseti, nezaketi, çalışkanlığı birikimi ortaya koymak lazım. Biz bunun gayreti içerisinde olacağız. Sayın başkanıma ve sayın başkanım nezlinde yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma yeni görevlerinde başarılar diliyorum ve teşekkür ediyorum.’’ şeklinde konuştu.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA