ÜMİT KOCASAKAL: TÜRKİYE’DE AKIL VE BİLİM SÜRGÜNE GÖNDERİLMİŞ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ÜMİT KOCASAKAL: TÜRKİYE’DE AKIL VE BİLİM SÜRGÜNE GÖNDERİLMİŞ


İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şubesi öncülüğünde düzenlenen “Yeni Anayasa Tuzağı” konulu panele konuşmacı olarak katıldı

 

İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, ''Türkiye’de akıl ve bilim sürgüne gönderilmiş. Günümüzde işgaller tek kurşun atmadan zihinlerde yapılıyor. Türkiye şu anda işgal altında bir ülkedir. Atatürk sağ olsaydı AB’nin kapısının önünden geçmezdi. Türkiye’de Kürt ve Alevi yurttaşlar üzerinde oyunlar oynanıyor. Türk halkı dolandırılmış durumda. Ne olup bittiğini öğrendiği an gereğini yapacaktır” diye konuştu.

 İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şubesi öncülüğünde düzenlenen “Yeni Anayasa Tuzağı” konulu panele konuşmacı olarak katıldı. MTSO toplantı salonunda gerçekleşen panelde Türkiye'nin bir kaos ve fetret devri yaşadığını savunan Kocasakal, Türkiye'nin 5 kırılma noktasından geçerek bugünlere geldiğini kaydetti. Bu kırılmaların sonucunda ortaya çıkan AK Parti'nin bir siyasi parti olarak görülemeyeceğini iddia eden Kocasakal, “Kongreleri yapıldı, 'kutlu davadan' bahsediyorlar. Bu bir siyasi parti değil” dedi.

TÜRKİYE İŞGAL ALTINDA 

Türkiye'nin bu kırılmalardan geçerek, işgal altında, bağımsızlığını kaybetmiş, geleceği ipotek altına alınmış bir ülke haline dönüştüğünü söyleyen Kocasakal,
Biz ayrıntılarda boğuluyoruz. Yeni Anayasa, yargı bağımsızlığı gibi konular ayrıntıdır. Aslında bir puzzle gibi değişik parçalardan oluşan büyük bir fotoğraf var. Puzzle’ın parçaları tek tek bir şey ifade etmiyor. Puzzle’ın parçalarını doğru biçimde birleştirebilirseniz bir fotoğraf göreceksiniz. Ben size o puzzle parçalarını size vermek isterim. Bu fotoğrafı görüp anlamadığımız sürece bir şey yapamayız.
Bugünkü Türkiye manzarasını özetleyen Kocasakal, “Bugün Türkiye’de akıl ve bilim sürgüne gönderilmiş. Her şey hurafe, üfürük ve büyü. Sadece bugünkü gazetelere bakmak haklı olduğumuzun göstergesi. Bolu Milli Eğitim Müdürü 10. Yıl Marşı’nı yasaklıyor. Çünkü kepek yapıyor. Bu konuda yetkililerin kılı kıpırdamıyor. Günümüzde işgaller tek kurşun atmadan zihinlerde yapılıyor. Türkiye bir kurt kapanının içinde. O nedenle Türkiye şu anda işgal altındadır. Cenabı Hak Atatürk’ü Türkiye’ye gönderdi ama öbür ülkelere haksızlık oldu. Onu dengelemek için bizi yaratan Recep Tayyip Erdoğan’ı gönderdi” dedi.

KÖY ENSTİTÜLERİNİN KAPATILMASI EĞİTİME VURULAN EN BÜYÜK DARBEDİR

Küba Büyükelçisinin kendisini ziyareti sırasında “Biz Küba’da devrim yaptıysak bunu Atatürk’e borçluyuz” dediğini kaydeden Kocasakal, Türkiye’de karşı devrim 29 Ekim 1923 tarihinde başlamış, ancak yeşerecek toprak bulamamıştır. Biz o tarihte bir devrim teşebbüsünde bulunduk. Ancak Atatürk’ün zamansız ölümüyle bu yarım kaldı. Köy Enstitülerinin kapatılması eğitime vurulan en büyük darbedir.  Şimdi bir AB tartışmasıdır gidiyor. Atatürk sağ olsaydı AB’nin kapısının önünden geçmezdi. 12 Eylül darbesinin tek nedeni 24 Ocak kararlarıdır. 12 Eylül’den sonra Turgut Özal’ın iktidar olması tesadüf değildir. Bugün emperyalizme sadece ulus devlet direnebilir. Ulusalcılık, kendi ulusunun çıkarlarını başka ulusların çıkarlarından üstün tutmaktır” şeklinde konuştu. 

CHP ZİHNİYETİ BU ÜLKENİN TEMELİ VE HARCIDIR

Bu süreçte Türkiye'nin, cumhuriyetin kuruluşundan daha çok CHP'ye ihtiyacı olduğunu kaydeden Kocasakal, “Bu görevini yapmazsa korsanların sahte ışıklarının neden olduğu gibi gemiyi karaya bindirir. CHP şu anda bu görevi yapabilecek halde değil. 'Şimdi söylüyor ya 'CHP zihniyeti' diye. CHP zihniyeti dediğin, bugün orada oturmanın temelidir. CHP zihniyeti bu ülkenin temeli ve harcıdır. Ne yaptı bu zihniyet, ülkeyi demir ağlarla ördü. Siz kafanızdaki örümceklerle ördünüz” dedi.

BUNU ATATÜRK'ÜN PARTİSİNDE YAPAMAZSIN

Küresel güçlerin iktidar partisini dizayn ettiği gibi, iktidarın alternatiflerini de dizayn ettiğini iddia eden Kocasakal, CHP'ye de operasyon yapılıp genleri ve genetiğiyle oynandığını öne sürdü. Kocasakal, şöyle devam etti:
“Cumhuriyetin kuruluşundan daha çok CHP'ye ihtiyacı var. Bu görevini yapmazsa, korsanların sahte ışıklarının neden olduğu gibi gemiyi karaya bindirir. CHP şu anda bu görevi yapabilecek halde değil. Bu partide şu anda partinin dokusuyla, ilkeleriyle doku uyuşmazlığı olan insanlar var. Hem de yönetiminde. Atatürk ile, Cumhuriyet ile sorunun olabilir. Diyorlar ya 'Saygı duyuyorum.’ Saygı da duyma. Hakkındır. Ama bunu Atatürk'ün partisinde yapamazsın. Gideceksin ya buna uygun bir partide siyasetini yapacaksın, ya da yeni bir parti kuracaksın. Hem Atatürk'ün partisinde olup, hem Atatürk'e, hem altı oka dil uzatamazsın.”
CHP'nin hafıza kaybına uğratıldığını, bu halde ortaya çıkan 'yeni' tanımlamasını reddederek, “Kimin ne haddine” diye sert çıkan Kocasakal, “Sol partiler etnikçilik yapmaz. CHP'nin doğal bir toprağı var. Altıok ve Kemalizm. Bu ülkenin cumhurbaşkanı kadar bir bölücü daha görmedim. Türkiye’de Kürt yurttaşlarla Alevi yurttaşlar üzerinde oyunlar oynanıyor. Hiçbir Haçlı Seferi İslama ve Müslümanlığa bunların verdiği zararı vermemiştir. Bunlar şimdi Osmanlıcılık yapıyor. Eğer bunlar Osmanlı zamanında yaşasaydı hepsinin kellesi gitmişti. Şu anda Türk halkı dolandırılmış durumda. Türk halkı ne olup bittiğini anladığı an gereğini yapacaktır. Şu anda biz aramızda didişip dururken ülke  açlığa gidiyor kimsenin haberi yok” dedi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA