CHP MERSİN’DE ŞEHİTLERE SAYGI İÇİN YÜRÜDÜ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
CHP MERSİN’DE ŞEHİTLERE SAYGI İÇİN YÜRÜDÜ


Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Abdullah Özyiğit, her gün gelen şehit haberlerinin sıradanlaştırılmaya çalışıldığına vurgu yaparak, "Bazıları, ’Biz terörle yaşamaya alışacağız’ dediler. Bizde diyoruz ki, terörle yaşamaya alışmayacağız. Terörle yaşamak istemiyoruz. Terörü lanetliyoruz"

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Abdullah Özyiğit, her gün gelen şehit haberlerinin sıradanlaştırılmaya çalışıldığına vurgu yaparak, "Bazıları, 'Biz terörle yaşamaya alışacağız' dediler. Bizde diyoruz ki, terörle yaşamaya alışmayacağız. Terörle yaşamak istemiyoruz. Terörü lanetliyoruz" dedi.

Özyiğit, artan terör olaylarına göz yumanların da yasalar önünde hesap vereceğini söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi, Mersin’de “Şehitlere Saygı Yürüyüşü” düzenledi. Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığınca düzenlenen yürüyüş; Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezindeki Atıf Yılmaz Meydanı'nda başladı. 

Yüzlerce CHP'li ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile 'Atatürk gençliği görev başında', 'Cumhuriyetin bekçileriyiz' dövizleri taşıdı. Dev Türk Bayrağı ile 'Terörle yaşamaya alışmayacağız', 'Toprakta yatanlar senin evladın. Susma haykır öfkeni. Geri dönüşü yok, yoksa ülkenin' pankartları açıldı. 

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nı takiben Kushimoto Sokağı'ndan geçerek Adnan Menderes Bulvarı'ndaki Kültür Parkındaki Özgecan Aslan Barış Meydanı'na kadar yürüyen Cumhuriyet Halk Partililer, yürüyüş boyunca 'Türkiye layıktır, laik kalacak', 'Mersin uyuma şehidine sahip çık' ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı. Yürüyüş güzergahı üzerindeki bulunan vatandaşlar da yürüyüşe alkışlarla destek verdi. Şehitler için yapılan saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okundu. Yürüyüşe CHP'li Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

TERÖRLE YAŞAMAYA ALIŞMAYACAĞIZ

Şehitleri unutturmamak adına yürüyüşü gerçekleştirdiklerini dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 7 Haziran'dan sonra Türkiye'de kimsenin anlam veremediği gelişmeler yaşandığına işaret ederek, şunları söyledi:

"Şehitler unutturulmaya çalışılıyor. Sayıyla ifade edilen ve gazetelerin üçüncü sayfalarında yer alan sıradan bir olaymış haline getirilmesini kınıyoruz. 7 Haziran'dan sonra Türkiye'de kimsenin anlam veremediği gelişmeler oldu. Bazıları, 'Biz terörle yaşamaya alışacağız' dediler. Bizde diyoruz ki, terörle yaşamaya alışmayacağız. Terörle yaşamak istemiyoruz. Terörü lanetliyoruz, onun içinde buradayız. Şehitlerimizi, bu ülkenin birliği, bağımsızlığı, Cumhuriyetin kurulduğu günden bu yana yaşamını kaybeden, kurulmasında vesilen olan bütün şehitlerimizin ve son dönemde kaybettiğimiz asker ve polislerimizi de rahmetle anıyorum."

7 HAZİRAN'DAN SONRA DÜĞMEYE BASILDI

Herkesin hayata farklı pencerelerden bakabileceğini dile getiren Özyiğit, ortak paydalara işaret ederek, "Konu vatansa, bayraksa, laiklikse tek ses, tek yürek oluruz. O yüzden bu ülkeyi yıkmayı, bölmeyi kimse aklının ucundan bile geçirmesin. 7 Haziran'a kadar bu ülkede 13 yıllık iktidarını sürdüren AKP, 'şehitler gelmiyor, analar ağlamıyor' diyerek seçim propagandası yaptı. 7 Haziran'dan sonra bir düğmeye basıldı; Suruç'ta insanlar katledildi. Ankara'da Ortadoğu'da olduğu gibi kendini patlatan insanlar çok sayıda vatandaşımızın yaşamına son verdi. Günden güne artan sayıda şehitlerimiz gelmeye başladı. Oslo'da yapılan görüşmeleri biliyoruz. Oslo'da hangi pazarlıkların yapıldığını da çok iyi biliyoruz. Önce inkar ettiler, ortalığa saçıldıktan sonra inkarlarından vazgeçtiler. Valilere, 'dokunmayın' talimatı verdiklerini itiraf ettiler. Kentler birer mayın tarlasına, hendek alanlarına dönüştürüldü. Bu hendeklere müsaade edenler, teröristlerin kentlere inmesine göz yumanlar bunun hesabını yasalar önünde verecekler. Bugün bu ülkedeki birliği, beraberliği, kardeşliği bozmak için bu ülkenin güvenlik güçlerine silah çevirenleri lanetliyoruz. Terör ve teröristleri lanetliyor ve kınıyoruz" diye konuştu. 

Almanya'nın sözde soykırım yasa tasarısını tanımasına da değinen Özyiğit,

"Emperyalistler  bu ülke üzerindeki emellerini hiç bir zaman bitirmedi. Hiç bir zaman Türkiye'nin Türklerin yararına olan bir kararın altına imza atmazlar. Daima ayrışmayı, bölmeyi, huzursuzluğu desteklerler. Bütün bunların karşısında uyanık olacak olan bu ülkeyi kurup bugüne getiren insanlar olacaktır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Gençlik Kolları Üyesi Metehan Albayrak da Kurtuluş Mücadelesi'ndeki kahramanlık destanına değinerek, "Biz gençler Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetine sahip çıkacak kadar azimli ve kararlıyız" ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA