CHP’Lİ SAĞLAR: “ASKERİ HELİKOPTER, DÜŞTÜ MÜ DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?” | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
CHP’Lİ SAĞLAR: “ASKERİ HELİKOPTER, DÜŞTÜ MÜ DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?”


CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Hakkari’nin Çukurca ilçesi kırsalında çıkan çatışmalarda 6 asker ile bölgeye desteğe giden helikopterin düşmesi sonucunda 2 askerin daha şehit olduğunu hatırlatarak, helikopterin neden düştüğünün kesinlik kazanmadığına dikkat çekti.

 

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında çıkan çatışmalarda 6 asker ile bölgeye desteğe giden helikopterin düşmesi sonucunda 2 askerin daha şehit olduğunu hatırlatarak, helikopterin neden düştüğünün kesinlik kazanmadığına dikkat çekti. Sağlar, “Super Cobra helikopteri düştü mü düşürüldü mü?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazı cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde; 2 pilotun şehit düştüğü helikopter kazasının açıklanmasını istedi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında çıkan çatışmalarda 6 asker ile bölgeye desteğe giden helikopterin düşmesi sonucunda 2 askerin daha şehit olduğunu anımsatan Sağlar, “Örgüt militanlarının bölgeden Türkiye’ye sızma girişimleri nedeniyle Mayıs ayının başından beri bölgede hareketlilik yaşanmaktadır. İki üsteğmen pilotun şehit olduğu Süper Cobra helikopterinin ise neden düştüğü kesinlik kazanmamıştır. Ancak bölgedeki bazı kaynaklar, görgü tanıklarının ifadelerine göre; helikopterin kuyruk bölgesinden isabet alması nedeniyle düştüğü öne sürülmüştür. Görgü tanıklarının, helikopterin kuyruk bölgesine biksi makineli tüfekle ateş edildiğini iddia etmesi ile kamuoyunda büyük tartışma başlamıştır. Ancak Genelkurmay ise yaptığı açıklamada helikopterin düşme nedenine ilişkin net bir açıklama yapmamıştır. Açıklamada, ‘Teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen bu elim kaza’ ifadesine yer verilmiştir.

Çukurca saldırısıyla ilgili ANF’ye açıklama yapan PKK’nin silah, kanadı HPG düşen kobra helikopterin kendilerinin düşürdüğünü ileri sürmüştür. Helikopterin düşme nedeni, düşürüldüyse hangi silahla düşürüldüğü, kaza kırım ekibinin incelemesinden sonra kesinlik kazanacaktır. Hakkari’den Irak’ın kuzeyine yönelik operasyonlarda bir Süper Cobra helikopteri daha düşmüştür. Şubat 2008’de gerçekleştirilen Güneş Harekatı’nda, düşen helikopterin PKK tarafından füzeyle vurularak düşürüldüğü kesinleşmiştir” dedi. Sağlar, “Super Cobra helikopteri düştü mü düşürüldü mü?” sorusunun cevabını istedi.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA