DOKUNULMAZLIK OYUNUNA CHP’Yİ DE ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
DOKUNULMAZLIK OYUNUNA CHP’Yİ DE ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR


Ak Parti’nin getirdiği Dokunulmazlıkların kaldırılması için hazırladığı Anayasa değişiklik teklifine “Hayır” diyeceğini açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, “Ben 2 Mart 1994’ü bizzat yaşadım. Ardından nasıl ağır sonuçlar yaşandığını hepimiz biliyoruz. AKP o

 

Ak Parti’nin getirdiği Dokunulmazlıkların kaldırılması için hazırladığı Anayasa değişiklik teklifine “Hayır” diyeceğini açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, “Ben 2 Mart 1994’ü bizzat yaşadım. Ardından nasıl ağır sonuçlar yaşandığını hepimiz biliyoruz. AKP oyun oynuyor ve bu oyuna CHP’yi de çekmek istiyor” dedi.

Ak Parti dokunulmazlıkların kaldırılması için hazırladığı anayasa değişiklik teklifini Meclis Başkanlığına sundu. Ak Parti’nin hazırladığı teklifin detayları ortaya çıktıkça tartışmalar da alevlendi. Son olarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir TV programında, sunulan bu dokunulmazlık teklifine “Evet” diyeceklerini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, bu teklife kesinlikle “Hayır” diyeceğini açıkladı.

MEZİTLİ’DE KONUŞTU

Partisinin Mezitli İlçe Teşkilatı’nın gerçekleştirdiği Danışma Kurulu Toplantısında konuşan CHP’li Sağlar, 2 Mart 1994’ü bir daha yaşatmamak için adeta mücadele vereceğini ifade etti. Fikri Sağlar, “Neler yaşanmıştı 2 Mart 1994’te bir hatırlayın. Dönemin HEP Milletvekillerinin dokunulmazlıkları Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş’in ve dönemin Başbakanı Tansu Çiller’in isteğiyle kaldırılmıştı ve bu milletvekilleri yaka paça tutuklanmışlardı. Ardından ne oldu? Öyle şeyler yaşandı ki bu ülke de bizi 28 Şubat sürecine kadar taşıdı. Şimdi aynısını HDP için yapıyorlar. AKP tezgahı kurdu, oyunu oynuyor. CHP’yi de bu tezgahlanan oyunun içine çekmeye çalışıyor” dedi.

“DOKUNULMAZLIKLARIN KALKTIĞI YOK!”

CHP’nin dokunulmazlıkların kürsü dokunulmazlığı hariç tümünün kaldırılmasını istediğini ve bunu programına aldığını kaydeden CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, “Biz bunun arkasındayız. Gelin dokunulmazlıkların tümünü kaldıralım. Ama AKP’nin getirdiği teklif böyle değil ki. Getirilen Anayasa değişiklik teklifi mevcut parlamentonun bekleyen 567 dosyasının Yargı’ya intikalini kapsıyor. Dokunulmazlıklar aynen kalıyor. Böyle bir şey olur mu? Bunun neresi dokunulmazlıkları kaldırıyor? Bu 567 dosyanın 51 tanesi CHP, 45 HDP, 25 AKP ve 7 tanesi de MHP’yi kapsıyor. AKP’lilerin dosyaları da basit dosyalar. Muhalefetin dosyalarının büyük çoğunluğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret dosyaları. Sadece bu 567 dosya için dokunulmazlık kalkacak, sonra bitecek ve siz dokunulmazlıkları kaldırdık diyeceksiniz. Buna tabi ki hayır diyeceğim” şeklinde konuştu.

“BEN BU OYUNA GELMEYECEĞİM”

CHP’li Sağlar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Burada hukuksuzluk var. Hem de çok büyük hukuksuzluk var. 2 Mart 1994 sonrası yaşanan ağır olaylar, 2016’da daha da katlayarak yaşanacak. Buradaki amaç da bu zaten. Başkanlık Sistemini siz daha istemeyin başınıza neler gelecek oyununun devamıdır bu dokunulmazlık oyunu. Terörün artması, bombaların sürekli patlaması için zemin hazırlanıyor bu oyunla. Ben bu oyuna gelmeyeceğim.”

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA