BAŞBAKAN YARDIMCISI ELVAN İLE BAKAN ÇELİK TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ’NE KATILDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
BAŞBAKAN YARDIMCISI ELVAN İLE BAKAN ÇELİK TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ’NE KATILDI


Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce desteklenen yatırımlar ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Mersin İl Koordinatörlüğü tarafından desteklenen yatırımlara yönelik Temsili Çek Dağıtımı ve Toplu Açılış Tören

 

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce desteklenen yatırımlar ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Mersin İl Koordinatörlüğü tarafından desteklenen yatırımlara yönelik Temsili Çek Dağıtımı ve Toplu Açılış Töreni gerçekleştirildi.

 Akdeniz İhracatçı Birlikleri hizmet binasında düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Vali Özdemir Çakacak, Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Hacı Özkan ve Ali Cumhur Taşkın, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Konuşmasına daha önce Mersin’de düzenlenmiş olan kırsal kalkınma projelerine değinerek başlayan Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan “Daha önce de proje geliştiren ve yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımıza Kırsal Kalkınma Kurumumuzun destekleri çerçevesinde çeklerini vermiştik. Bugün de aynı amaçla tekrar bir aradayız. Görüyorum ki gerçekten de bu tür projelerde Mersin ilimiz her geçen gün daha da iyi noktalara geliyor.” Dedikten sonra kırsal kalkınma alanında asıl önemli olan hususun proje kapasitesinin yükseltilmesi olduğunu vurguladı. Elvan; “ Mersin ilimizden daha çok projeyi nasıl, ne şekilde çıkarabilir ve ilgili kuruma sunabiliriz. Bu konuda olmazsa olmazların başında nitelikli eğitim altyapısı geliyor. Bu nedenle bu kurumumuzun bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitim konusuna son derece önem vereceğini, zira bu yönde çalışmalar yürüttüğünü de biliyoruz. Umuyorum ki önümüzdeki günlerde de Mersinimiz o güçlü potansiyelini harekete geçirebilecek çok sayıda projeyi bakanlığımıza teslim eder ve bu projeler için destek alır.” şeklinde konuştu.

 Türkiye’nin büyümeye ve güçlenmeye devam ettiğini belirten Elvan; “ Coğrafi açıdan, stratejik açıdan ve insan kaynakları açısından ülkemizin çok önemli bir potansiyeli var. Düşünün 13-14 yıl önce ülkemize giren yıllık yabancı sermaye miktarı ortalama 1 milyar dolardı. Sadece 2015 yılında gerçekleşen doğrudan yabancı sermaye girişi ise 16,6 milyar dolardır. Ama biz bununla da yetinmeyerek, bir taraftan reformlar yapıyor, diğer taraftan da yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Dünya geneline baktığımızda çok az sayıda ülkenin reform yapma aşamasında olduğunu görüyoruz. Türkiye reform yapma konusundaki kararlılığını sürdürüyor, sürdürmeye de devam edecektir” dedi.

 Konuşmasının sonunda her zaman Mersin’deki gelişmeleri ve yatırımları yakından takip ettiklerini ve etmeye de devam edeceklerini ifade eden Elvan; “ Bundan sonra da yürütülecek özel çalışmalarla Mersinimizin önü açılacak, ilin potansiyeli harekete geçirilerek üretim kapasitesi ve verimliliği arttırılacak, bu sayede uluslararası alanda rekabet gücü çok daha yüksek bir noktaya gelecektir” diyerek sözlerini noktaladı. Elvan, ayrıca Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın ihalesinin 16 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağının müjdesini de verdi.

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, dünya genelinde ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir dönemde %4’lük büyüme oranını yakalayan Türkiye’nin tarım sektöründe de %7,6’lık büyüme oranını yakaladığını ifade etti. Yakalanan bu büyüme hızının daha da arttırılması gerektiğine değinen Çelik; “Son 13-14 yıldır çiftçilerimiz toplamı 78 milyar TL değerine ulaşan tarım desteklemelerinden faydalanıyor. Farklı kaynakların kullanılarak desteklemelerin arttırılması konusunda ise çalışmalarımız sürüyor. TKDK tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Programı’nın (IPARD) birinci ayağı tamamlandı ve bu sayede 50 binin üzerinde istihdam gerçekleşti. Şimdi de programın ikinci ayağı başladı ve proje kabulleri devam ediyor. İnanıyorum ki bu süreçte müteşebbislerimizin sayısı çoğalacak, istihdam daha da artacaktır. Destek bizden üretmek sizden. Bu ve benzer projelere sizler de sahip çıkarsanız güçlü bireyler, güçlü iş dünyası ve güçlü Türkiye hedefimize ulaşırız” dedi.

 Vali Özdemir Çakacak da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Koordinatörlüğü tarafından desteklenen toplam 28 tesisin açılacağını vurgulayarak; “Mersin ülkemizin tarımda en önde gelen illerinden biridir. Mersin’i bu noktaya getiren sadece bereketli toprakları, iklimi değil aynı zamanda çalışkan çiftçilere sahip olmasıdır. Bu yüzden sizlere ne kadar destek yapılsa azdır. Çalışkan çiftçilerimizin yoğun emeklerinin yanı sıra devletimiz 2003-2015 yılları arasında çiftçilerimize tam 905 milyon lira tarımsal destek sağlamıştır.” şeklinde konuştu ve tüm çiftçileri IPARD II kapsamında proje hazırlayarak başvuru yapmaya çağırdı.

 Yaptığı konuşmada Mersin’de IPARD I’in ilk uygulanmaya başladığı döneme göre bugün ciddi bir farkındalık oluştuğunu açıkça görebildiklerini belirten TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı ise bugün kaynaklarının çok daha fazla üzerinde başvuru aldıklarını vurgulayarak, uygulanmaya başlanan IPARD 2 programı sayesinde, sadece IPARD 1 programından faydalanan 42 ilin değil 81 ilimizin de faydalanmasının sağlanacağını ifade etti.

 Toplu Açılış ve Temsili Çek Dağıtım Töreni, Başbakan Yardımcısı Elvan, Bakan Çelik, Vali Çakacak ve Mersin Milletvekilleri tarafından, desteklenen yatırımların sahiplerine temsili çeklerin verilmesi, canlı bağlantı kurulan iki tesisin temsili açılışlarının yapılması ve kurdele kesimi ile sona erdi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA