14. ULUSLARARASI TURUNÇGİL KONGRESİ (2020) İÇİN HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
14. ULUSLARARASI TURUNÇGİL KONGRESİ (2020) İÇİN HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR


Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi (2020) 3. Hazırlık Toplantısı gerçekleştirildi

 

14. Uluslararası Turunçgil Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz’ın başkanlığında, gerçekleşen toplantıya; Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Aytaç Yenal, Mersin Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Erol Yaşar, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Yeşiloğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Mersin Tarım Platformu Başkanı Mustafa Asparuk, Adana Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Rıfat Karabucak, Mersin Turuncgil Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet DursunŞahin,Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, AlataBahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Davut Keleş ile kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kongre hazırlık çalışmalarında gelinen nokta ve süreç içerisinde yapılacak çalışmaların değerlendirildiği toplantıda açılış konuşması yapan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Aytaç Yenal, sektörün önemine vurgu yaparak sektörün korunması ve geliştirilmesi için çaba sarfedilmesi gerektiği ve hazırlık toplantısının kongre için önemli bir adım olacağını belirtti.

14. Uluslararası Turunçgil Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz ise, kongrenin ülkemizin bilimsel gelişimine sunacağı katkılarının yanısıra ülkemizin ve turunçgil sektörünün tanıtımı noktasında önemli rol oynayacağı üzerinde durdu.

Toplantıda ayrıca Eylül ayında düzenlenecek olan 15. Uluslararası Turunçgil Kongresi’ne katılım konusu görüşülerek, bununla ilgili olarak Narenciye Tanıtım Grubu ile çalışılmasına karar verildi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA