İNTERNET İLANLARI KONTROL ALTINA ALINMALIDIR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
İNTERNET İLANLARI KONTROL ALTINA ALINMALIDIR


Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, sektörün internet ortamındaki ilanlar yüzünden adeta kaosa sürüklendiğini söyledi

 

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, sektörün internet ortamındaki ilanlar yüzünden adeta kaosa sürüklendiğini söyledi. Madenli, “İnternet ortamı ilanlarında kontrol yok. Aynı ev için 10 tane ilan var ve hepsi farklı fiyatlı. Bakıyorsunuz, ev sahibi de internetten vermiş. Bu ilanların kontrol altına alınması lazım” dedi.

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, sektörün her geçen gün artan sorunlarına dikkat çekti. Madenli emlakçılığı “araya gitmiş meslek” olarak tanımladı. Emekli olan veya işsiz kalan herkesin herhangi bir maliye ya da oda kaydına ihtiyaç duymadan emlakçılığa başladığını ifade Eden Yavuz Selim Madenli, “Sektörü tanımlamazsanız, işin ehlini belirlemek için kriterler koymazsanız ve tabi ki sıkı bir denetim yapmazsanız, en önemlisi de bunları yasal bir çerçeveye oturtmazsanız, daha bu sektör çok araya gider” dedi.

“AYAKÇILAR, İNTERNETTE YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR”

Sektörün şimdi de internet ayağının oluştuğuna vurgu yapan Madenli, “Ayakçı emlakçılardan şikayet ediyorduk. Şimdi bu ayakçılar dijital ortama taşındı. İnternet ortamında hiçbir şekilde kontrol yok. İnternet ilanlarında vergi alınmıyor. Kimin ne şekilde sattığı belli değil. Bir eve 10 farklı kişi ilan veriyor. Hepsinde fiyat farklı. Hatta ev sahibinin kendisi de o ev için ilan veriyor. Piyasada müthiş derecede bilgi kirliliği oluyor. Fiyatlar da yükseliyor. Tabiri caizse kör tuttuğunu öpüyor” serzenişinde bulundu.

“DİJİTAL ORTAMA ACİL DÜZENLEME ŞART”

İnternet ortamındaki satışlara acil bir düzenleme yapılması gerektiğine dikkat çeken Yavuz Selim Madenli açıklamasına şöyle devam etti: “Dijital ortamdaki satışlara belli düzenlemeler acilen yapılmalıdır. Bu yüzden devletimizin vergi kaybı yaşarken, dolandırıcılığın da önü maalesef açılmaktadır. Biz emlakçılar komisyonlarımızdan vergi veriyoruz. İnternet satışında böyle bir şey yok. Bazı art niyetli kişiler hem ev sahibini hem da alıcıyı dolandırabiliyorlar. Bu konu üstünde ivedilikle durulması gerek bir konudur."

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA