Üç Ocak EKK’den Mersin ekonomisine 350 milyon liralık soluk | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Üç Ocak EKK’den Mersin ekonomisine 350 milyon liralık soluk


Mersin ESOB ve Üç Ocak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Talat Dinçer, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen kuruluşundan bugüne 350 milyon liralık kredi kullandırarak kent ekonominin canlanmasına ve esnaf sanatkarların dinamizme kavuşmasına önemli oranda katkı sunduklarını söyledi.

 

Mersin ESOB ve Üç Ocak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Talat Dinçer, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen kuruluşundan bugüne 350 milyon liralık kredi kullandırarak kent ekonominin canlanmasına ve esnaf sanatkarların dinamizme kavuşmasına önemli oranda katkı sunduklarını söyledi.

Mersin Üç Ocak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperati’nin olağan genel kurul toplantısı yapıldı, Kooperatif Başkanı Talat Dinçer ve ekibi üyelerinden bir hizmet dönemi için daha vize aldı.

Yakamoz Düğün Salonunda yapılan olağan genel kurul toplantısına TESKOMB Adana 1. Bölge Yönetim kurulu Başkan vekili Veysel Sarı,üyeler Hüseyin Karabulut ve Nevzat Alphan, Mersin EKK Başkanı Sabit Yelkovan Mersin Birlik Yönetim Kurulu üyeleri Uçal Mavili, Nihat Dağdelen, Doğan Gündüz, Halil Metik, Ali Tavman ve Faruk Dalkılıç; Birlik Denetim Kurulu üyeleri Fatih Özcan, Hali Şekerci,Disiplin kurulu Abdullhalim Batur, Erdal PekmezMehmet Reşat Kıvılcım Oda Başkanları Ayhan Kabaali, Mustafa Köç, Mehmet Torun, Bekir Yücesoy, Hasan Köçyiğit, Ramazan Turan, Hüseyin Yalın, Adem Yaşat, Hacı Veli Çelik ile çok sayıda kooperatif üyesi katılım gösterdi.

Açılış ve yoklama ile başlayan genel kurulda oy birliğiyle Divan Başkanlığına TESKOMB Adana 1. Bölge Birlik Başkan vekili Veysel Sarı, Başkan Yardımcılığına Hüseyin Karabulut ve Nevzat Alphan getirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması sonrası, kooperatifin çalışma, hesap, denetim ve tahmini bütçesi okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Raporların kabul edilmesi sonrası teşekkür konuşması yapan Mersin ESOB ve Üç Ocak EKK Başkanı Talat Dinçer, 2012 yılında kurulan kooperatifin hızla büyüyerek üye sayısını arttırdığına ve artık salonlara sığmadığına dikkat çekti. Dinçer, esnaf ve sanatkarların kredi kullanım yolundaki engelleri aşmak için bütün imkanlarını seferber ettiklerini belirtirken, üyelerinde geri ödemelerde aynı hassasiyeti gösterdiğini, bunun sonucu takipteki üye sayısının bir elin parmakları kadar olduğunu vurguladı.

Başkan Dinçer, 2020 yılında yaşanan pandemi dönemi ve devamında yaşanan tedarik sorunları ve enflasyona rağmen başarılı bir dönem geçirdiklerinin altını çizerek,

“Kuruluşumuzdan bugüne 1425 esnafımıza 350 milyon lira kaynak aktararak esnafımıza can suyu olduk. Geri dönüşümlerde ise tam başarı elde ettik. Esnafımız geri ödemelerde gereken hassasiyeti göstererek takibe düşmeme konusunda duyarlı davrandı. Bu durumda kooperatifimizin başarısına zemin hazırladı” dedi.

Daha sonra ise seçimlere geçildi. Açık oylama sonucu yapılan seçimlerde Talat Dinçer Başkanlığındaki Mersin Üç Ocak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde Yönetim kuruluna Ali Cin, Mehmet Erol, Nazmi Kunt ve Hasan Çokgün getirilirken, Hasan Ersin Durukan ve Ayhan Ayaydın Denetim Kuruluna, üst kurul delegeliğine Talat Dinçer, Bekir Yücesoy ve Mehmet Torun seçilen isimler oldu.

 

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA