KOCAMAZ,ULUSLARARASI TURİZM TOPLANTISINDA TÜRKİYE VE MERSİN’İ TEMSİL ETTİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
KOCAMAZ,ULUSLARARASI TURİZM TOPLANTISINDA TÜRKİYE VE MERSİN’İ TEMSİL ETTİ


Burhanettin Kocamaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’da katıldığı toplantıda hem Türkiye’yi hem de Mersin’i temsil etti.

 

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK), Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, Önceki DönemMersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı BurhanettinKocamaz, dünyanın pek çok yerinden belediye başkanı, turizm acentesi, otel işletmesi ve tur operatörlerinin katıldığı “Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği’nin” Almanya Bingenkentinde düzenlediği dönem başkanlığı devir teslim toplantısına birliğin “Onursal Başkanı” sıfatı ile katıldı.

Burhanettin Kocamaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’da katıldığı toplantıda hem Türkiye’yi hem de Mersin’i temsil etti.

Toplantıda pandemi sonrası seyahat etmenin yeniden harekete geçirilmesi, turizmin yeniden canlandırılması bu kapsamda sürdürülebilir sağlıklı turizmin inşasında kardeş şehirlerin oynayacağı roller konuşuldu.

Kocamaz yaptığı konuşmada; “Her geçen gün daha fazla bölünen bir dünyada modern bir uygarlığı; duvarları daha yüksek örerek değil duvarları aşacak daha büyük merdivenleri hep birlikte inşa ederek, daha büyük köprüleri daha sağlam dostluklarla temellendirerek, birlikte hareket ederek, birlikte düşünerek, birlikte çalışarak ve hiç kuşkusuz birlikte karar alarak kurabiliriz.” diyerek işbirliğine, birlikte çalışma ve karar almaya vurgu yaptı.

“Coğrafyanın Değil Bağlantılılığın Kader” olduğu bir çağa girildiğini vurgulayan Kocamaz, şehirlere daha fazla seçenek imkânı sunan, yeni işbirliklerine, heyecan verici ortaklıklara zemin hazırlayan Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği’nin kurulmuş olmasının küresel kentler için çok büyük bir kazanım” olarak gördüğünü belirtti.

Sesimiz hep kendimizde yankılanmasın. Açık bir toplum olalım. Karşılıklı seyahatleri hızlandıralım. İşbirliklerini artıralım. Bu şekilde yaparak bölünmüşlüklere bir son verebilir birbirini daha iyi anlayan ülkeler ve toplumlar olabiliriz diyen Kocamaz, bu şekilde yaparak şehir ekonomilerinde ortak yatırımların artırılmasını sağlayabileceklerini, şehir turizmini canlandırabileceklerini ve eğitimde karşılıklı öğrenci değişimlerini hızlandırabileceklerini vurguladı.

Konuşmasında gençlere de özel bir parantez açan Kocamaz, özellikle gelecekte ülkelerini ve şehirlerini yönetecek olan gençlerin kardeş şehirlerde yapacakları karşılıklı seyahatleri, birbirlerini ve kültürlerini daha yakından tanımalarına neden olacağı için kentler arasındaki tüm bu işbirlikleri, ortaklıklar ve etkileşimlerin günün sonunda dünya barışına da kalıcı katkılar sunacağını söyledi.

Dört yıl boyunca birlik başkanlığı görevini başarı ile yürüten Thomas-Peter Binder’e teşekkür eden Kocamaz, yeni başkan Thomas Feser’e de görevinde başarılar diledi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA