Kadın Topluma Değer Katan Davranışlarıyla Var Olmalıdır | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Kadın Topluma Değer Katan Davranışlarıyla Var Olmalıdır


Uluslararası Kadın ve Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Çakar, kadınların uluslararası platformda ve ülke ekonomisindeki konumlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak “Kadın topluma değer katan davranışlarıyla var olmalıdır” dedi.

 
Uluslararası Kadın ve Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Çakar, kadınların uluslararası platformda ve ülke ekonomisindeki konumlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak “Kadın topluma değer katan davranışlarıyla var olmalıdır” dedi.
 
Uluslararası Kadın ve Girişimciler Derneği (UKADER) Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Çakar, toplumun her kesiminden kadınların ve dezavantajlı diğer grupların hak ettiği eşit koşullarda yaşamasını desteklemenin ve dayanışma içinde olmanın önemine dikkat çekerek “Toplumda kadının hak ettiği koşullarda yaşaması için eğitimde fırsat eşitliği şart ve her kadının ekonomik özgürlüğünü elde etmesi gerekiyor.” Şeklinde konuştu.
 
Tüm bireyler arasında sosyal hayatta ve özellikle ülke ekonomisindeki konumunu güçlendirmeye yönelik olarak her türlü projeyi üretmek ve yürütmek adına çalışmalar yaptıklarını anlatan Çakar; “Ülkemizde cinsiyet eşitliği politikasının daha ciddi koşullarda uygulanması ve kadınlarımızın siyasi hayatın içinde daha aktif rol alması gerekiyor. UKADER olarak yapmayı planladığımız cinsiyet eşitliği ve şiddetle mücadele seminerlerimize erkekleri de dahil ederek farkındalık yaratmayı düşünüyoruz.” Dedi.
 
UKADER’in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile işbirliği içinde suça itilmiş kadın mahkumlar, onlarla yaşamak zorunda kalan çocuklar ve devlet korumasındaki çocuklara yönelik projeler yürüttüğünü ifade eden Çakar, “Hiçbir canlı şiddeti hak etmiyor. Kadına yönelik şiddet konusunda çalışmalar yapıyoruz. Sevgi evlerindeki çocuklarımızla ilgili projeler yapıyoruz ve istismara uğrayan koruma altındaki çocuklarımızla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Hedefimiz adil ve yaşanabilir bir dünyaya ulaşmak.” Şeklinde konuştu.
 
Çakar; kadın öncelikle kendi özdeğerlerinin farkında olmalı ve her koşulda saygın olduğunu asla unutmamalıdır; biz güçlü ve üreten kadınların arttığı bir toplum istiyoruz ifadelerini kullanarak projelerinde işbirliği yapmak için yerel yönetimlere de davette bulundu.  
 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA