Başkan Sarı’dan kış lastiği uyarısı | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Başkan Sarı’dan kış lastiği uyarısı


Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Başkan Veysel Sarı 1 Aralık Çarşamba günü başlayıp, 1 Nisan 2022 tarihinde sona erecek olan ‘ticari araçlarda kış lastiği’ uygulaması konusunda sürücüleri uyardı.

 

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Başkan Veysel Sarı 1 Aralık Çarşamba günü başlayıp, 1 Nisan 2022 tarihinde sona erecek olan  ‘ticari araçlarda kış lastiği’ uygulaması konusunda sürücüleri uyardı.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu üyesi ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, kış lastiği uygulamasının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, Karayollarında yolcu ve eşya taşımacılığı yapan ticari araçlara kış lastiği takılmasını, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tutulduğunu belirtti.  

Başkan Veysel Sarı konuyla ilgili açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

‘’Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının kararları gereği Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık 2021 Çarşamba günü başlayıp, 1 Nisan 2022'de sona erecektir.  Belirtilen tarihler arasında kış lastiği takmayan araç sahiplerine uygulanan ceza ise   846 TL olacaktır.

Ayrıca, Karayollarında tüm araçlar, tüm güvenlik güçlerince çok sıkı denetlenecek ve özellikle kış şartlarına uygun lastik takmayan araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecektir.

7 Derecenin altında ve buzlanma olmayan Güney ve Ege bölgesi illerinde ise kış lastiği kullanımına valiliklerin karar verecek olmasına karşın şehirlerarası çalışmak zorunda kalacak ticari araç sürücülerinin bu konuda tedbirli olmalarını öneriyorum. Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu yok ancak can ve mal güvenliğiyle güvenli seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması büyük önem taşıyor.” dedi.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA