MEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu, Covid-19 yenildi | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu, Covid-19 yenildi


Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu, Covid-19 nedeniyle 40 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybederek hayata gözlerini yumdu.

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu, Covid-19 nedeniyle 40 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybederek hayata gözlerini yumdu. Prof. Dr. Canataroğlu için MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi poliklinik binası önünde tören düzenlendi.

MEÜ'den yapılan açıklamaya göre, bugün gerçekleştirilen törene; Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ve Prof. Dr. Ali Kaya, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Mersin Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Meltem Nass Duce ile Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu'nun ailesi, yakınları ve mesai arkadaşları katıldı.

“Hiçbirimiz onun yüzünü asık görmedik”

Rektör Çamsarı, törende yaptığı konuşmada, Prof. Dr. Canataroğlu'nun herkes tarafından sevilen, çok değerli bir hekim olduğunu, kaybından büyük bir üzüntü duyduğunu söyledi. Çamsarı, “Hocamız, Mersin'e geldikten sonra kendisiyle kısa bir süre içerisinde arkadaş olmuştuk. Kendisinin, benim ailem de dahil birçok hastası oldu. Hiçbirimiz onun yüzünü asık görmedik. Bir şey rica edeceğimizde hep güler yüzlüydü. Bizlere kendi ailesinden farksız davrandı. Allah, bizlere bir daha böyle bir konuşma yaptırmasın ve bu Covid belasından da bir an önce hepimizi kurtarsın. Ülkemize, sağlık çalışanlarımıza, hastanemize güç kuvvet versin. Başımız sağ olsun” dedi.

“Kardeşimi kaybetmiş kadar üzgünüm”

Canataroğlu ile uzun yıllardır süregelen yakın bir dostlukları olduğunu ve kendi kardeşini kaybetmiş kadar üzgün olduğunu dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yağcı da “İnanılmaz bir üzüntü içerisindeyim. Bu anı yaşamayı hiç istemezdim. 11 yaşından beri kendisiyle arkadaşlığım, kardeşliğim oldu. Kardeşimi kaybetmiş kadar üzgünüm. Hayata dair çok güzel bir bakış açısı vardı. Üniversitemiz, tıp camiası ve bölgemiz için çok büyük bir kayıp. Tüm ailesine baş sağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

Yüreği temiz, değerli bir insanı kaybettiklerini vurgulayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öztürk ise “Çok değerli bir büyüğümü kaybettim. Yıllardır tanıdığım bir ağabeyimdi. Her zaman sıkıntımız olup olmadığını sormuştu. Herkes tarafından çok seviliyordu. Yüreği tertemiz bir insandı. Hepimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

“Çok iyi bir insan, akademisyen ve hekimdi”

Herkes tarafından sevilen, değerli bir akademisyen ve hekimi kaybetmenin büyük üzüntüsü içerisinde olduklarını söyleyen Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Esen Akbay, “Çok üzgünüm. Bugün burada olmak çok zor. Arkadaşım mücadelesini kaybetti. Çok iyi bir insan, akademisyen ve hekimdi. Öğrencilerini çok seviyordu. Bugün burada onu çok seven mesai arkadaşlarıyla birlikte uğurluyoruz. Mekanı cennet olsun. Ailesine sonsuz sabırlar diliyorum” şeklinde konuştu.

Törendeki kalabalıktan babalarının çok fazla seveni olduğunu gördüğünü vurgulayan Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu'nun kızı Zeynep Canataroğlu ise acılı günlerinde törene katılarak, kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

Törenin ardından Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu'nun cenazesi, ikindi namazına müteakip Tarsus Şehir Mezarlığına defnedilmek üzere Tarsus'a uğurlandı.

 

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA