Genç Yazar Dilay Arslan, Kitap Gelirini Otizmli Çocuklara Bağışladı | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Genç Yazar Dilay Arslan, Kitap Gelirini Otizmli Çocuklara Bağışladı


11 yaşında iki cilt kitap kaleme alan genç yazar Dilay Arslan’ın imza töreni, Mezitli’de bulunan Down Kafe, içersindeki Sanat Çarşısı’nda düzenlendi.

 

Arbella Makarna Kurucu Başkanı ve Askon Mersin Şube Başkanı Hasan Arslan’ın kızı, Mezitli Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi Dilay Arslan, yazdığı “Zaman Yolculuğu 1” ve “Zaman Yolculuğu 2” adlı kitaplarını Mezitli Down Kafe içersinde yer alan Sanat Çarşısı’nda düzenlenen törende imzaladı. Kitapların satışından elde edilen gelir, otizmli çocuklara bağışlandı.

11 yaşında iki cilt kitap kaleme alan genç yazar Dilay Arslan’ın imza töreni, Mezitli’de bulunan Down Kafe, içersindeki Sanat Çarşısı’nda düzenlendi.

Tören, yazar Dilay Arslan’ın konuşmasıyla başladı. Dilay Arslan, yazdığı kitapların gelirini “Otistik Çocukları Yaşatma ve Kazanma Derneği”ne bağışladığını açıkladı.

Dilay Arslan’ın annesi Dilber Arslan; “Çocuğumun ilim irfan yolunda ilerlemesinden dolayı büyük mutluluk ve gurur duyuyorum.” dedi.

Mutluluk ve gururla kürsüye çıkan baba Hasan Arslan kızının gösterdiği başarıyı takdir ederek; “Benim küçük yazarım, başarılarının ve hayırlarının devamını diliyorum.” temennisinde bulundu.

Kitabın tüm süreçlerinde emeği geçen Gökhan Çözeli, Dilay Arslan’ın başarılarının devamını diledi.

Dilay Arslan’ın kitabına kitap yazım sürecinde destek olan öğretmenleri Bahçeşehir Koleji Müdiresi Nilgün Güven ve Bahçeşehir Koleji Rehberlik öğretmeni Eylül Çuhadar da konuşmalarında öğrencileri olan Dilay Arslan ile gurur duyduklarını ifade ettiler.

AK Parti 25. Dönem Milletvekili olan yazar Muhsin Kızılkaya da törende yaptığı konuşmada; “Yazarların dünyasına, aramıza hoş geldin genç yazar Dilay Arslan.” dedi.

Dilay Arslan’ın amcası olan Arbel Bakliyat Kurucu Başkanı Mahmut Arslan; “Yeğenimin yaşıtları teknolojik araç gereçlerle meşgulken, Dilay kitaplar kaleme alıyor. İlim, irfan yolunda ilerliyor. Bundan dolayı çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Otistik Çocukları Yaşatma ve Kazanma Derneği Başkanı Nazmiye Yaman da “Kitaplardan elde edilen gelirin otizmli çocukların yararına kullanılacak olmasından dolayı çok sevinçliyim.” dedi.

Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul; “Kent Konseyi Çocuk Meclisi’ni çocuklarımızın kendilerini her platformda özgürce ifade edebilmeleri, toplumsal projelerde yer alabilmeleri adına kurduk. Dilay da Çocuk Meclisi’mizin uyesi. Hayal ve umutlarının bitmemesini diliyorum.” dedi.

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir; “Dilay’la hepimiz gurur duyuyoruz. Daha nice kitaplar kaleme alacağına inanıyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

İmza töreninde kapanış konuşmasını gerçekleştiren ev sahibi Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan; “Otizmli çocuklar topluma entegre edilmeli, ötekileştirilmemelidir. Dilay Arslan da çok güzel bir gün düzenleyerek kitabından elde edilen geliri otizmli çocukların yararına bağışlıyor. Dilay Arslan’a ve Arslan ailesine çok teşekkür ederim.” dedi.

Konuşmaların ardından imza töreni gerçekleştirildi. Katılımcılar herhangi bir ücret biçilmeyen kitaplara gönüllerince meblağlar ödeyerek otizmli çocukların yararına bağışta bulundu.

İmza töreninin ardından kokteyl köşesinde ağırlanan misafirler, makarna aracından dağıtılan makarnalara da yoğun ilgi gösterdi.

Gece, yapılan toplu fotoğraf çekimlerinin ardından sonlandı.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA