TIR’CININ ÇİLESİ BİTMİYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
TIR’CININ ÇİLESİ BİTMİYOR


Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını tehdidi altında görevlerini yapmaya çalışan TIR sürücülerinin ailelerinden uzaklardaki yaşamları hayli zor geçiyor.

 

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını tehdidi altında görevlerini yapmaya çalışan TIR sürücülerinin ailelerinden uzaklardaki yaşamları hayli zor geçiyor.

Türkiye'nin ihracat yükünü yurt dışına, ülke insanın ihtiyaçlarını da iç piyasaya taşıyan TIR şoförleri, yol yorgunluklarını gidermek için fırsat buldukça ihtiyaç molası veriyor. Afyonkarahisarlı Tır sürücüsü,3 çocuk babası (53) yaşındaki Şaban Günyayla,”Ne sen sor ne de ben söyleyeyim” diyor...

Kasanın Altını Mutfak Yapmış

Geçtikleri bazı ülkelerde ve Türkiye’de sokağa çıkma yasağı olduğundan yiyecek bulmakta zorlandıklarını ifade eden Şaban Günyayla,"Güzergahımızın bulunduğu Avrupa ülkelerinin çoğunda ve ülkemizde sokağa çıkma yasağı var. Bütün restoranlar, dükkanlar, parklar kapalı. Biz yanımızda götürdüğünüz yiyecekler ile karnımızı doyuruyoruz. Her ihtiyacımızı kendi imkanlarımızla karşılıyoruz. Tırın kasasının altına monte ettirdiğim bu küçük mutfakta saklıyorum yiyecek ve içeceklerimi. Biraz sonra Mersin’den alacağım narenciye yükünü buradan Antalya ya götüreceğim. Oradan da işverenimizin yönlendireceği yerden yükümüzü alıp teslimatın yapılacağı adrese ulaştırmak üzere yola devam edeceğim” şeklinde konuştu.

“En Büyük Hayalim Okumaktı”

28 yıldır Tır şoförlüğü yaptığını anlatan Afyonkarahisarlı, Şaban Günyayla, ‘’en büyük hayalim okumak ve torna tesviye bölümünden mezun olmaktı’’ diyor. Ancak yoksul bir ailenin çocuğu olduğu için okumak yerine çalışmak zorunda kaldığını söylüyor.

“Ne Sen Sor Ne Ben Söyleyeyim”

Bir şirkete ait Tır’ın şoförlüğünü yapan Şaban Günyayla’ya işinin zorluğunu sorduk:”28 yıldır Tır şoförlüğü yapıyorum. Uluslararası ve ülkemiz içerisindeki yollarda yük taşıyarak geçiyor günlerim. Bu pandemi döneminde gece gündüz demeden verdiğim kısa molalar hariç günün 24 saati direksiyon sallıyorum çocuklarımın nafakası için. O şehirden, bu şehre narinciye yükü taşıyorum, aldığım ücretle ise zar zor geçimimizi sağlıyoruz. Derdimiz çok gazeteci arkadaş, ailemden ve çocuklarımdan uzaklarda çileli bir yaşam sürüyorum. Sen ne sor ben de ne söyleyeyim, derdim çok hangisini söyleyeyim” diye dert yandı.

Özel-Haber-Selahattin Karakoç

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA