Mersin İl Sağlık Müdürü, kentteki Covid-19 vakalarına karşı halkı uyardı | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Mersin İl Sağlık Müdürü, kentteki Covid-19 vakalarına karşı halkı uyardı


Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, son dönemde kentte Covid-19 vakalarında artış olduğunu vurgulayarak, vatandaşları kurallara harfiyen uymaları konusunda uyardı.

 

Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, son dönemde kentte Covid-19 vakalarında artış olduğunu vurgulayarak, vatandaşları kurallara harfiyen uymaları konusunda uyardı.

Bahçacı, son günlerde artan Covid-19 vakalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kış aylarının gelmesiyle birlikte tüm Türkiye'de belirgin bir artış olduğunu fakat Mersin'deki artışın ülke ortalamasının üzerinde seyrettiğini belirten Bahçacı, "Sürecin en başından beri Sağlık Bakanımız ve sağlık otoriteleri vatandaşlarımızı maske, mesafe, temizlik konusunda her gün uyarıyor. Artık gerek kamu kurum ve kuruluşları gerekse özel sektör yetkilileri ile birlikte toplum olarak üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Bir kere daha söylemekte yarar var. Pandemiyle mücadele sadece sağlık çalışanlarının savaşıyla kazanılmaz. Bütün uyarılara rağmen son dönemde yaptığımız tespitlerde en önemli bulaş sebebi olarak ev ziyaretleri ve kalabalık ortamların olduğunu gördük. Ne olur ev ziyaretlerine ara verin. Kalabalık ortam oluşturmaktan kaçının. Maske, mesafe, temizlik kuralına uyun" dedi.

"Artık çok yorulduk, yıprandık"

Sağlık alt yapısı ve çalışanlarının da bir limiti olduğunu ifade eden Bahçacı, şöyle devam etti:

"Sağlık çalışanlarının da insan olduğunu unutmamak gerekiyor. Bizler de kaçınılmaz olarak mücadele esnasında bu hastalığa yakalanıyoruz. Fakat iyileşir iyileşmez görevimizin başına dönüyoruz. Bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında sağlık çalışanları ve idarecilerini yıpratmaya yönelik haberler yapıldığını görüyoruz. İlimizde bulunan kamu, üniversite ve özel hastanelerle birlikte mücadeleyi var gücümüzle sürdürüyoruz. Ama artık çok yorulduk, yıprandık. Sağlık tesislerimiz pandemi ile mücadele ederken bir yandan da rollerine uygun olarak diğer hastalarımıza yani diyabet, hipertansiyon, kalp yetmezliği gibi kronik hastalar, kanser hastaları, trafik kazaları, ani gelişen kalp krizi gibi vakalara da müdahale etmek durumundalar. Planlarımızı buna göre yapıyoruz. Bu süreçte gerek hastanelerde gerek filyasyon için sahada fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımıza her bir vatandaşımızın borcu var. Bu borcu maske, mesafe, temizlik kuralına harfiyen riayet ederek ödeyebilirsiniz. 'Bana bir şey olmaz' mantığı ile hareket ettiğiniz takdirde sadece kendinizi değil başta sevdikleriniz olmak üzere herkesi tehlikeye attığınızın farkına varın."

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA