Ulaş:Ekonomi Tedbir Paketine Sürücü Kursları da Dahil Edilmeli | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Ulaş:Ekonomi Tedbir Paketine Sürücü Kursları da Dahil Edilmeli


Ekonomi destek paketinin vatandaşı ve birçok sektörü kapsam dışı bırakmasıyla desteğin genişletilmesi yönünde çağrı yapan sektörlere sürücü kursları da katıldı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın COVİD-19’la mücadele kapsamında açıkladığı 100 milyar liralık ekonomi paketi birçok sektörü kapsamadı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve pandemi halini alan COVİD-19 salgını dünyayı ve Türkiye’yi derinden etkilemeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 maddelik ekonomi destek paketini açıklamıştı. Ekonomi destek paketinin vatandaşı ve birçok sektörü kapsam dışı bırakmasıyla desteğin genişletilmesi yönünde çağrı yapan sektörlere sürücü kursları da katıldı.

“Ekonomik Sıkıntı Bizleri de Bekliyor”

COVİD-19 salgınına karşı alınan en büyük tedbirin evde kalmak olduğunu söyleyen Ulkar Sürücü Kursu yöneticisi Cafer Ulaş, bu dönemde sürücü kurslarına da büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, “Bilim kurulunun aldığı kararlar neticesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın genelgesiyle sürücü kurslarının e-sınav, direksiyon uygulaması, sınav ve eğitim faaliyetleri 30 Nisan’a kadar durduruldu.  Alınan tedbirlerin olumlu sonuç vermesi için bu kararları titizlikle uyguluyoruz. Fakat tüm meslek grupları gibi bizleri de büyük bir ekonomik sıkıntı bekliyor.” dedi. 

Bu sürecin küçük hasarlarla atlatılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi tedbir paketi açıkladığını hatırlatan Ulaş, “Sürücü kursları bu tedbirlerin kapsamı dışında kalmaktadır. Oysaki bu süreçte diğer tüm meslek grupları gibi sürücü kurslarının da geçici de olsa ekonomik olarak etkileneceği, zorlanacağı açıktır. Çünkü sürücü kursları aylık aldıkları kursiyer kayıtlarıyla faaliyetlerini sürdürmektedirler.” diye konuştu.  

“Ekonomi Tedbir Paketine Sürücü Kursları da Dahil Edilmeli”

Sürücü kurslarının yılda bir buçuk milyon insana eğitim verdiğine ve toplamda 40 bin çalışanının olduğuna vurgu yapan Ulaş, “İleride mağduriyet yaşanmaması için sürücü kurslarının da alınan önemlerde göz önünde tutulması gerekmektedir” dedi. 

 

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA