EMEKLİYE BANKA PROMOSYONUNDA GÖZLER BAŞBAKAN’DA | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
EMEKLİYE BANKA PROMOSYONUNDA GÖZLER BAŞBAKAN’DA


Yaklaşık 11,5 milyon emekli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bankalar arasında tamamlanarak Başbakan Binali Yıldırım’a sunulan banka promosyonu pazarlığının sonucunu merakla beklemeye başladı 

 

Yaklaşık 11,5 milyon emekli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bankalar arasında tamamlanarak Başbakan Binali Yıldırım'a sunulan banka promosyonu pazarlığının sonucunu merakla beklemeye başladı.

Başbakan Yıldırım'dan kendisine sunulan rakamları yükseltmesini bekleyen emeklilerin cebine girecek meblağ, yılbaşı hediyesi olacaktır vurgusu yapan Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, ‘’Başbakan Yıldırım'ın, kamuoyunun beklentilerinin altında kalması nedeniyle sunulan rakamı tekrar gözden geçireceği belirtilirken rakamın bir miktar daha artırılması için bankalar ile toplantı yapması bekleniyor.’’ Dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, 2017 bütçesi hedefleri ve emeklilerin beklentileri konusunda gazetemize önemli açıklamalar yaptı. TBMM’de 2017 bütçesinin görüşülmeye başlandığını işaret eden Akbudak, ‘’2017 Bütçesinin giderleri 645.1 milyar lira, bütçe gelirleri 598.3 milyar lira, bütçe açığı ise -46.851 olarak öngörülmüştür.

Türkiye’nin ikinci büyük bütçesi, SGK bütçesidir. SGK’nın giderleri 304 milyar, gelirleri 282.6 milyar, bütçe açığı 21.6 milyar lira olarak öngörülmüştür. SGK’nın bütçe açığı, genel bütçeden yapılan transferden karşılanmaktadır. İşçi, memur ve Bağ-Kur kapsamında 20 milyon sigortalıya karşın, 11 milyon gelir ve aylık alanlar karşılaştırıldığında; aktif/pasif oranı yüzde 1.87 olmaktadır. Emeklilerin korunması ve haklarının geliştirilmesi için sigortalı çalışan sayısının artması gerekiyor. Yüzde 34.6 olarak açıklanan kayıt dışı istihdam, kayıt altına alınmalıdır. Yatırım ve istihdamın artırılmasına yönelik kapsamlı teşvik politikaları uygulanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Akbudak; Türkiye Emekliler Derneği’nin emekliler arasındaki eşitsizliğin ortadan kalkması için açılan intibak davasında, konunun 2000 sonrası emeklilere verilmesi gereken hakkın mahkemece reddedilmesi üzerine, Yargıtay’a başvurduklarını belirterek; “Yargıtay’dan umduğumuz sonucu ne yazık ki alamadık. Dosyadaki bilirkişi raporu ve Ombudsman kararı lehimize olmasına rağmen, Yargıtay mahkemenin verdiği ret kararını onamıştır. Bu aşamada konuyu bireysel başvuru hakkını kullanarak Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağız. Derneğimiz 2000 öncesi emeklilerin intibakında olduğu gibi 2000 sonrası emeklilerimizin intibak hakkı için başlattığı hukuk mücadelesini sonuna kadar kararlı bir şekilde sürdürecektir. Diğer taraftan, hükümetimizden de beklentimiz; 2000 öncesi emeklilerimizde olduğu gibi bir yasayla 2000 sonrası emeklilerimize de intibak hakkı tanınması için parlamentoda bir çözüm üretmesidir. Emeklilerimiz yıllardır bu düzenlemeyi beklemekte ve umutlarını sürdürmektedirler. Yüzbinlerce emekliyi ilgilendiren bu mağduriyetin giderilmesi parlamentomuzun öncelikli görevleri arasında olmalıdır” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Mersin şubesi olarak yaptıkları çalışmaları da anlatan Akbudak; ‘’Derneğimizin yeni binasının alt katı lokal üst katı ise dernek faaliyetleri için kullanılmaktadır. Alt katta faaliyete geçen lokalimizde emeklilerimizin oturup dinlenecekleri, tv seyredecekleri, gazetelerini okuyabilecekleri bir dinlenme odamız mevcuttur. Bir odamız kütüphane şeklinde düzenlenmiş olup kitaplığımızdan istedikleri kitabı okuyabileceklerdir. İsteyen bay ve bayan üyelerimiz okey, tavla ve kağıt oyunları oynayabilecektir. Derneğimizin www.tuedmersin.org isimli internet sitesinden ve facebook da Mersin Emekliler Derneği isimli sayfamızdan şubemizle ilgili haberleri günlük olarak görebilirsiniz. Çoğunluğu Mersin’de bulunan özel hastanelerde katkı paylarında, tahlillerde ve yatan hastalar için indirimler uygulanıyor. Beyaz eşyacılar, marketler, tüpçüler ve emeklinin ihtiyaç duyabileceği bir çok firmayla yapılan anlaşmaları buradan takip edebilirler.’’ Dedi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA