RESSAM BAZENCİR, 8’İNCİ KİŞİSEL SERGİSİNİ AÇTI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
RESSAM BAZENCİR, 8’İNCİ KİŞİSEL SERGİSİNİ AÇTI


Ressam Adil Bazencir, 8’inci kişisel sergisini Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde açtı. Bazencir’in 24 eserden oluşan akrilik boya sergisi, sanatseverlerden tam not aldı

 

Ressam Adil Bazencir, 8’inci kişisel sergisini Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde açtı. Bazencir’in 24 eserden oluşan akrilik boya sergisi, sanatseverlerden tam not aldı.

Uzun yıllar resim öğretmenliği yapan Ressam Adil Bazencir, ağırlıklı olarak toplumsal olayları anlattığı 8’nci kişisel sergisini, MTSO Sanat Galerisi’nde açtı. Son 3 yılda akrilik boya tekniği kullanarak hazırladığı eserlerini sergileyen sanatçı, 24 eserini sanatseverlerin beğenisine sundu. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi açılışına MTSO Meclis Üyeleri Sadık Çağtay Güneş, Cebrail Orman, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek,  MTSO Eski Meclis Başkanı Faik Burak Gazi de katıldı.

Açılışta konuşan Ressam Adil Bazencir, yaklaşık 30 yıl boyunca Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda ve özel eğitim kurumlarında sanat eğitmenliği yaptığını belirterek, şimdilerde emekli olup sanat çalışmalarına ağırlık verdiğini ve çalışmalarını Mersin’de sürdürdüğünü söyledi. Yurtiçi ve yurtdışında koleksiyonlarda eserleri bulunduğunu aktaran Bazencir, resimlerinin esin kaynağının yaşadığı coğrafyalardaki toplumsal olaylar olduğunu söyledi. Çevresindeki olayları bazen gerçekçi bazen yalın bazen de soyutlamalarla anlattığını kaydeden Bazancir, genellikle figüratif ağırlıklı bir dil kullandığını söyledi. Bazencir, sergide yer alan eserlerin son 3 yılın ürünleri olduğunu belirterek, “Yaptığım çalışmalar, genelde insan öğesini önceleyen figüratif, yarı soyut, renk skalasındaki zenginliği aksettiren ve desen kaygısı olmayan, stilize anlatımlara da yer veren çalışmalardır” dedi. Her şeyde olduğu gibi sanatta da eğitimin şart olduğuna dikkat çeken Bazencir, bu işi yapmak isteyenlerin önce eğitimini tamamlaması gerektiğini vurguladı. Eğitimin sadece okulda alınacak bir şey olmadığına da değinen Bazencir, sanatla ilgilenenlerin, sanat galerilerini gezerek, çok çalışarak ve sürekli olarak üreterek de bir şeyler öğrenebileceklerini kaydetti.

“MTSO Sanat Galerisi son kalemiz”

Mersin’de sanata olan ilginin giderek azaldığına da işaret eden Adil Bazencir, Mersin’de sadece 2 tane sanat galerisi kaldığını hatırlattı. MTSO’ya sanata olan desteklerinden dolayı teşekkür eden Sanatçı Bazencir, “MTSO Sanat Galerisi son kalemizdir” dedi. Mersin’de sanat bilincinin gelişmesi için sanat eğitimleri, sanat seminerleri ya da sanat sempozyumları düzenlenmesi gerektiğini belirten Bazencir, öncülüğünü ise Mersin’deki üniversitelerin sanat fakültelerinin yapması gerektiğini söyledi.

7 Aralık’a kadar açık kalacak sergi, hafta içi 08.30-18.00, hafta sonu ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA