MHP’li Tat: "Yerel yönetimler keyfe göre yönetilecek kurumlar değil" | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MHP’li Tat: "Yerel yönetimler keyfe göre yönetilecek kurumlar değil"


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Tat, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve belediye yetkililerinin değişik platformlarda ’Cumhur İttifakı’nın bazı projeleri engellediğini’ iddia ettiklerini belirterek, "’Ben yaptım oldu’ mantığıyla hareket edilirse, bu tabii ki, mecliste de meclisin dışında da tartışmalara yol açacak zemin hazırlamış olur. Biz iyi niyetle Mersin halkına hizmet etmek için oradayız" dedi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin MHP'li Meclis Üyesi Mahmut Tat, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve belediye yetkililerinin değişik platformlarda 'Cumhur İttifakı'nın bazı projeleri engellediğini' iddia ettiklerini belirterek, "'Ben yaptım oldu' mantığıyla hareket edilirse, bu tabii ki, mecliste de meclisin dışında da tartışmalara yol açacak zemin hazırlamış olur. Biz iyi niyetle Mersin halkına hizmet etmek için oradayız" dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde göreve gelmeleriyle başlayan ve devam eden süreci değerlendiren Tat, "Kendi düşündüklerini organize edip önümüze getiriyorlar, 'Ben böyle düşünüyorum, ben istiyorum, buna destek vereceksiniz' deniliyor. Böyle bir siyaset şekli yok. Böyle bir belediye çalışması da asla olmaz. Yerel yönetimler keyfe göre yönetilecek kurumlar değil" vurgusu yaptı.

Mersin halkının, Büyükşehir Belediyesi’ni yönetmesi için CHP’ye görev verirken, kendilerine de meclis çoğunluğunu verdiğine işaret eden Tat, "Mersin halkı bizi oraya kavga edelim diye göndermedi. Mersin’de yaşayan her insanın doğumundan ölümüne kadar yararına olacak her konuda yanlarında olacağız" ifadelerini kullandı. Tat, Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin, seçim propagandalarında söz verdikleri ve uygulamaya konulan projelerde de Cumhur İttifakı'nın desteği olduğuna dikkat çekti.

"Sağlığın siyaseti olmaz"  

Büyük şehirlerde kanunun verdiği yetkiyle o kentteki halkın eğitimine, spor faaliyetlerine, ticari ve sağlık hizmetlerine destek olunması gerektiğini vurgulayan Tat, "Belediye meclisinde alınan kararların siyaseti olmaz. Sağlığın siyaseti olmaz" diye konuştu. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde sağlık ve sosyal faaliyetler konusunda çıkan tartışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Tat, şöyle devam etti; "Başkanın isteği STK'lar ile protokol yapıp şehirde sağlık taraması yapmak kanunen uygun değil. Biz bu konu araştırılsın, Sağlık İl Müdürlüğü ile temasa geçilsin, Sağlık Müdürlüğü desteği ile birlikte halkımıza sağlık hizmetleri verelim dedik. Burada önümüze iki tane STK geldi, 'Bunlarla yapılacak, şu şekilde yapılacak' denildi. Biz konu hakkında belediye içerisinde sağlık birimi oluşturulmasını ve sürekli sağlık hizmeti verilmesini de önerdik fakat olay başka boyutlara taşındı. Cumhur İttifakı her türlü hizmete karşıymış gibi gösterildi. Biz Cumhur İttifakı olarak halkımıza eziyet olacak, halkımızın görebileceği hizmetleri kesecek hiçbir kararın altına imza atmayız."

"Büyükşehir gücü kullanılarak kamuoyu oluşturuluyor"

Sağlık taraması dahil farklı konularda da alternatif çözümler önerdikleri halde büyükşehir gücü kullanılarak kamuoyu oluşturulmaya çalışılmasından üzüntü duyduklarını kaydeden Tat, "Siz, 'Ben böyle uygun gördüm, siz de buna destek verin' şeklinde gelirseniz, biz buna karşı çıkarız, sıkıntı burada başlıyor. Kendi düşündükleri olmadı diye halkımızı etkilemeye çalışıyorlar, bu doğru bir davranış değil. Cumhur İttifakı meclis üyeleri arkadaşlarımız arasında uzun yıllardır siyaset yapan, geçmişte belediye başkanlığı yapmış son derece tecrübeli arkadaşlarımız var. Bizler çocukca bir inatla karşı geliyormuşuz gibi gösteriliyoruz, halkımız bunu yemeyecek, halkımız kimin ne yaptığını görüyor, bunların hepsini aşacağız"  şeklinde konuştu.

"Şu ana kadar 8 ayda ne yaptığımız soruluyor"

Vatandaşların, göreve geldiklerinden şu ana kadar geçen 8 aylık dönemde ne yaptıklarını sorguladıklarını belirten Tat, şu bilgileri verdi; "Biz meclise Cumhur İttifakı olarak seçilip gönderilen insanlarız. Diğer taraftan CHP’de farklı düşüncelerden insanların bir araya gelmesiyle oluşan ittifaklarıyla belediyeyi aldılar. İlk iki, üç ayı geçmiş dönemin incelenmesi tartışmaları, birkaç ayı sayın başkana kredi yetkisinin verilmesi ile ilgili geçirdik, Son dört ayı da işçi çıkarma tartışmalarıyla geçirdik. Dolayısıyla yaptığımız önemli bir şey olmadı. Bazı konularda anlaşamayabiliriz ama demokratik bir ülkede yaşıyoruz, hukukun üstünlüğüne saygı gösteren insanlarız. Mecliste bizde kendi yapmak istediklerimizi, siyasetimizi ve hayat tarzımızla örtüşen konularda düşüncelerimizi ifade edeceğiz. Bazı konularda uyum sağlanacaktır, bazı konularda farklı düşünülecektir. Bunun gerginlik olarak adlandırılmaması lazım ve dışarıya farklı yansıtmamak lazım. Biz halkımızın bize verdiği yetkiyi en olumlu şekliyle kullanmak istiyoruz. Yönetimin önümüze getirdiği ve bizim de teklif edeceğimiz konularla ilgili düşüncelerimizi ifade edeceğiz. Yönetimin hoşuna gitmeyebilir ama sonuçta her konuyu müzakere edeceğiz. Yeni yılla birlikte daha bir Mersin halkına hizmet verecek projeleri tartışıp, hizmet edeceğiz."

 

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA