TÜRKİYE’DE YAKLAŞIK 3 MİLYON KİŞİ DİYABETLİ OLDUĞUNUN FARKINDA DEĞİL | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
TÜRKİYE’DE YAKLAŞIK 3 MİLYON KİŞİ DİYABETLİ OLDUĞUNUN FARKINDA DEĞİL


Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Toros Devlet Hastanesi bahçesinde Dünya Diyabet Günü dolayısıyla ’diyabet farkındalık standı’ kuruldu

 

Op. Dr. Mehmet Bolat, diyabetli hastaların iyi tedavi edilmesi gerektiğini ifade ederek, "Yapılan bilimsel çalışmalara göre dünyada 415 milyon, ülkemizde 7 milyon kişi diyabetli. Ülkemizde yaklaşık 3 milyon kişi diyabetli olduğunun farkında değil. 20 yaş üzeri her 7 kişiden biri diyabetli" dedi.

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Toros Devlet Hastanesi bahçesinde Dünya Diyabet Günü dolayısıyla ’diyabet farkındalık standı’ kuruldu.Burada konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Toros Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Mehmet Bolat, diyabetin günümüzde en yaygın sağlık sorunlarından biri olduğunu vurgulayarak, "Görülme oranı da her geçen gün artmaktadır. Yapılan bilimsel çalışmalarla tüm dünyada 415 milyon, ülkemizde de 7 milyon kişinin diyabetli olduğu, yaklaşık 3 milyon kişininde diyabetli olduğundan haberdar olmadığı tespit edilmiştir. Diyabet hastalığının görülme sıklığının obezitenin artışına paralel olarak hızla arttığı ve 20 yaş üzeri her 7 kişiden birinin diyabetli olduğu ortaya çıkmıştır. Kısacası ülkemizde diyabetli hasta sayısında önemli bir artıştan söz etmek mümkündür. Hareketsiz yaşam tarzı, sağlıksız beslenme ve obezitedeki artışın bu sonuca çok önemli katkısı olduğu bilinmektedir" diye konuştu.

Buna karşı önlem alınması gerektiğini kaydeden Bolat, "Diyabette farkındalığı arttırmak amacı ile Toros Devlet Hastanesi bahçesinde kurduğumuz diyabet standı ile isteyen herkese ücretsiz kan şekeri ölçümleri, diyabette retinopati taraması, diyabet ile genel bilgilendirme broşürleri hizmeti verilmektedir. Amacımız diyabetli olduğundan haberdar olmayan hastalarımızı tespit edip tedaviye doğru yönlendirmek ve mevcut diyabetli hastalara diyabetin iyi tedavi edilmezse ve kontrol altında tutulamazsa çok ciddi ağır organ hasarlarına sebep olabileceğini anlatmaktır. Maliyet ve iş gücü kaybı oldukça fazla olan diyabet bulaşıcı bir hastalık olmamakla birlikte tüm dünyada gün geçtikçe büyüyen bir salgın gibidir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 20 Aralık 2006 tarihinde aldığı kararla gittikçe büyüyen diyabet salgınının durdurulması için tüm dünyada acilen harekete geçilmesi çağrısı yapmıştır" ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA