Narko rehber uyardı: "Benim çocuğum yapmaz demeyin" | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Narko rehber uyardı: "Benim çocuğum yapmaz demeyin"


Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, madde bağımlılığı ile mücadele, çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu konularında farkındalık eğitimi gerçekleştirdi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, madde bağımlılığı ile mücadele, çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu konularında farkındalık eğitimi gerçekleştirdi.

Narkotim Projesinin proje ortağı olan ve narkotik suçlarla mücadelede ilgili kurumlarla birlikte çalışan Büyükşehir Belediyesi, farkındalık çalışmalarını hızlandırdı. Mersin Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görev alan uzman narko rehber Fikret Özlü, madde bağımlılığı ile mücadele konusunda ilgili personel, engelli bireyler ve ailelerine bilgi verirken, ergen, yetişkin ve aile danışmanlığı yapan uzman klinik psikolog Yücel Şavklı ve Gizem Kıtlıkoğlu, çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezindeki programda sunum yapan Fikret Özlü, 'madde bağımlılığı', 'kullanımı ve etkileri', 'narkotik maddelerin sınıflandırılması', 'bağımlı olan kişinin özellikleri nelerdir?', 'sokak satıcıları nasıl tanınır?', 'narkotik maddelerin sokak adları ile ticaret ve tüketiminde kullanılan dil nelerdir?', 'şüpheli mekanlar nerelerdir?', 'uyuşturucu ile mücadelede etkin verim nasıl alınabilir?' konularını katılımcılarla paylaştı. Özlü, narkotik şubenin Mersin'de yaptığı çalışmalardan bahsederken, çocukları ve gençleri korumanın sadece polislerin değil, ailelerin ve toplumun görevi olduğunu belirtti. Ailelere, çocuklarının davranışlarına hangi noktalara dikkat etmeleri gerektiği ile ilgili uyarılarda bulunan Özlü, “'Benim çocuğum yapmaz' demeyin, her ayrıntıya dikkat edin” ifadelerini kullandı. Özlü, Mersin'de madde bağımlılığı yaşının 6'ya kadar düştüğüne vurgu yaptı.

Eğitimin ikinci oturumunda, 'dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu' konusunu Yücel Şavklı, hiperaktivite ile birlikte görülen hastalıkları ise Gizem Kıtlıkoğlu anlattı. Şavklı, okul öncesi dönemden yetişkinliğe kadar geçen süreçte, değişik bulgularla devam eden kronik bozukluğun, tedavi edilmediğinde ruhsal, sosyal ve akademik sorunlara yol açtığını anlatırken, tedavi süreci ve bu süreçte dikkat edilmesi gereken konular ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. Çocukluk çağının en sık görülen nöropsikiyatrik bozukluklarından hiperaktivite ile gelişen bozukluklar konusunda Gizem Kıtlıkoğlu, dikkat eksikliği ve hiperaktiviteye sahip çocukların yarısından fazlasında, en az bir diğer psikiyatrik bozukluk olduğunu belirtti. Çocukların, dil ve öğrenme bozuklukları, psikiyatrik bozukluklar, sosyal, duygusal bozukluklar yaşayabileceğini aktaran Kıtlıkoğlu, bu gibi durumlarda aile içi ilişkilerde nasıl davranılmasını gerektiği hakkında aileleri bilgilendirdi.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA