Mersin’de insan hakları konuşuldu | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Mersin’de insan hakları konuşuldu


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Barosu ve Karikatürcüler Derneği işbirliğiyle ’10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ kapsamında üç gün süreyle bir dizi etkinlik düzenlendi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Barosu ve Karikatürcüler Derneği işbirliğiyle '10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü' kapsamında üç gün süreyle bir dizi etkinlik düzenlendi.

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin imzalanışının 71. yılında Türkiye ve dünyadaki hak ihlalleri Işık Kansu, Deniz Zeyrek, Yaşar Aydın ve Ali Haydar Fırat gibi deneyimli isimler tarafından masaya yatırıldı. Üç gün süren etkinlikler ulusal ve uluslararası karikatüristlerin 'Karikatür Sergisi' ile başladı. Etkinliğin ikinci ve üçüncü gününde ise 'Başkanlık sitemi, KHK'lar ve insan hakları', 'Türkiye'nin insan hakları gündemi: sorunlar, öneriler ve medyanın yaklaşımı' konulu paneller gerçekleşti. Mersin Büyükşehir Belediyesi Klasik Oda Müziği Topluluğu sanatçıları üç gün boyunca etkinliklerde katılımcılara ezgiler sundu.

Gazeteci-yazar Işık Kansu, Türkiye'de kadın cinayetlerinin ve çocuk istismarlarının önemli bir hak ihlali olduğuna dikkat çekerek, 16 Nisan 2017 sonrası Türkiye'de çocuklara ve kadınlara yönelik hak ihlallerinden örnekler verdi. Kansu, “Her gün bir kadının öldürüldüğünü, dayak yediğini izliyoruz. Avrupa çapında veri toplayan önemli bir örgüt, Avrupa çapında öldürülen kadınların sayısını Almanya'da yılda 210, Fransa'da 142, İngiltere'de 128, İtalya'da 109 olarak saptamış. Türkiye'deki sayı 440. Neredeyse Almanya'nın iki katı, Fransa'nın 4 katı” dedi.

Etkinliklerde deneyimli karikatürist ve gazetecilere plaket ve çiçekleri takdim edildi. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla katılımcılara, Mersin'de dikilerek adlarına yaşatılmak üzere zeytin fidanları hediye edildi.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA