Mersin Kenti Edebiyat Ödülüne layık görülen Duruel, MEÜ’de öğrencilerle buluştu | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Mersin Kenti Edebiyat Ödülüne layık görülen Duruel, MEÜ’de öğrencilerle buluştu


Mersin Ticaret ve Sanayi Odasınca bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Mersin Kenti Edebiyat Ödülüne layık görülen Yazar Nursel Duruel, Mersin Üniversitesinde (MEÜ) düzenlenen söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odasınca bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Mersin Kenti Edebiyat Ödülüne layık görülen Yazar Nursel Duruel, Mersin Üniversitesinde (MEÜ) düzenlenen söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.

MEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü ile Kültür ve Edebiyat Topluluğu işbirliğinde ‘Edebiyatımıza Yön Verenler' söyleşisi düzenlendi. Söyleşide Yazar Duruel, öğrencilerle buluştu. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Murat Gizir, İletişim Fakültesi Dekanı ve Nursel Duruel'in kızı Prof. Senem Duruel Erkılıç, Mersin Kenti Edebiyat Ödülü Değerlendirme Kurulu üyeleri de katıldı.

Moderatörlüğünü Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cemal Sakallı'nın yaptığı söyleşide Nursel Duruel, çocukken okuduğu kitaplarla hayal dünyasının zenginleştiğini ve edebiyata merakının arttığını, lise yıllarında ise yazmaya başladığını ifade etti.

Farklı türlerde çok sayıda eseri Türk edebiyatına kazandıran Duruel, bu eserler arasında kendisi için ilk sırada öykünün yer aldığını vurguladı. Duruel, uzun yıllar TRT İstanbul Radyosunda yazdığı radyo program metinlerinin çok değişik teknikleri kullanmaya elverişli olması dolayısıyla kendisine farklı türlerde yazabilme becerisi kazandırdığına işaret etti. Okumanın sonsuz bir eylem olduğunu, edebi beğeninin ise zaman içerisinde oluştuğunu söyleyen Duruel, öykü ve roman dışında halk şairlerini özellikle de Yunus Emre'yi okumaktan büyük zevk duyduğu dile getirdi.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Duruel, yazma becerisini geliştirmenin çok okumaktan geçtiğinin altını çizdi.

Söyleşide, Duruel'in "Geyikler, Annem ve Almanya" ve "Yazılı Kaya" gibi öykü kitaplarının Türk edebiyatında önemli bir iz bıraktığını ifade eden Prof. Mehmet Zaman Saçlıoğlu ise "Nursel Duruel'in öykülerini okuyanlar, şiire ne kadar yakın olduğunu çok iyi bilirler. Metinlerin içinde şiir parçaları diyebileceğimiz bölümler vardır. Dili de çok şiirsel bir dildir” dedi.

Duruel, söyleşi sonunda kitaplarını da imzaladı.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA