KARANLIĞA KARŞI MEŞALELİ CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
KARANLIĞA KARŞI MEŞALELİ CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Mezitli Belediyesi tarafından Meşaleli Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirildi

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Mezitli Belediyesi tarafından Meşaleli Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirildi.Mezitli Belediyesi önünden başlayarak Demokrasi meydanına kadar devam eden yürüyüşe yediden yetmişe binlerce vatandaş katıldı. Cumhuriyet’in ilanının 93. yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Mezitli’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Mezitli Belediyesi tarafından hafta boyu süren etkinlikler geleneksel hale gelen Meşaleli Cumhuriyet Yürüyüşü ile sona erdi.

Mezitli Beledyesi önünden başlayarak Demokrasi Meydanına kadar devam eden yürüyüşe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın yanı sıra CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök, Mezitli Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarlar ve yediden yetmişe binlerce vatandaş katıldı.

Mersin Türk Riders Chopper Club ve bisiklet severlerinde kortej oluşturarak destek verdiği Cumhuriyet Yürüyüşü boyunca marşlar ve şarkılar söylendi. Atatürk posterlerinin ve dev Türk Bayrağı’nın taşındığı yürüyüşe, çevrede oturan vatandaşlarda balkonlarından slogan ve alkışlarla destek verdi.

Yürüyüşün ardından Mezitli Demokrasi Meydanı’nda Mersin Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü sanatçıları bir konser verdi. Birbirinden güzel Türk halk Müziğinin ve klasik müziğin sevilen parçalarını seslendirdiler. Demokrasi Meydanı’nda ışık ve suyun görsel şölenine sahne olan konserde vatandaşlar sanatçılara danslarla eşlik etti.

Konser öncesi bir konuşma yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli’de yaşanan Cumhuriyet coşkusunu Tüm Mersin’e ve Türkiye’ye yaymak görevlerinin olduğunu ifade etti. Bugün Mersin’in her yerinden Mezitli’ye gelen vatandaşların Cumhuriyetine ve demokrasisine sahip çıktığının altını çizen Başkan Tarhan, “Geziden sonra nereye kayboldu diyerek eleştirilen gençler işte burada. Mezitli’den yaktığımız Cumhuriyet meşalesini Tüm Türkiye’ye yayacaklar” dedi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA