VALİ ÖZDEMİR ÇAKACAK VE EŞİ KEVSER ÇAKACAK, CUMHURİYET RESEPSİYONU’NA EVSAHİPLİĞİ YAPTI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
VALİ ÖZDEMİR ÇAKACAK VE EŞİ KEVSER ÇAKACAK, CUMHURİYET RESEPSİYONU’NA EVSAHİPLİĞİ YAPTI


Vali Özdemir Çakacak ve Eşi Kevser Çakacak; Cumhuriyetin Kuruluşunun 93. Yıldönümü Kutlama Programı kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonuna ev sahipliği yaptı

 

Vali Özdemir Çakacak ve Eşi Kevser Çakacak; Cumhuriyetin Kuruluşunun 93. Yıldönümü Kutlama Programı kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonuna ev sahipliği yaptı.

Kültür Merkezi Şeref Salonunda Vali Çakacak ve Eşi Hanımefendi’nin davetlileri kapıda karşıladığı ve yoğun ilgi gören resepsiyona, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, askeri erkân, kaymakamlar, belediye başkanları, daire amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan Vali Özdemir Çakacak, Yüce Türk Milletinin bağrından çıkardığı Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde; birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine kast eden düşmanlara karşı tarihte eşine rastlanmayacak bir destan yazdığını, Kurtuluş Savaşı sonrasında elde edilen zaferin Cumhuriyetin kurulmasıyla taçlandığını belirtti.

Vali Çakacak; Atatürk’ün yüce milletimizle birlikte kurduğu bu Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet ettiğinin altını çizerek; “Biz de şanlı atalarımızın torunları olarak bize bırakılan en büyük miras olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini devraldığımız noktadan çok daha ileri noktalara bıkmadan, usanmadan, yılmadan taşıyacağız. Bu Cumhuriyet, imkansızlıklar ve yokluklar içerisinde, birlik ve beraberlik ruhuyla Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel göstergesidir” dedi.

Türk Milletini tarih sahnesinden silmek amacıyla saldıran dünyanın en güçlü orduları ve armadalarının Milletimizin birliği ve beraberliği karşısında durmak zorunda kaldıklarını ifade eden Çakacak; Milletimizin bağımsızlığı, vatanı, bayrağı ve mukaddesatı için her zorluğun üstesinden gelebileceğini vurguladı.

Geçmişte olduğu gibi bugün de birtakım hainlerin milletimizin birlik ve beraberliğine kast ettiğini dile getiren Vali Özdemir Çakacak; “Bizim gücümüzü unutmuş olacaklar ki; en son 15 Temmuz gecesinde vatanımıza, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize kast ettiler. Ama Yüce Türk Milleti bir kez daha dünyaya birliğini, beraberliğini ve kardeşliğinin gücünü gösterdi” şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin dünyanın saygın ulusları arasında hak ettiği yeri alması için yılmadan, bıkmadan ve usanmadan hedefine emin adımlarla yürümeye devam edeceğini bildiren Vali Çakacak, aziz şehitlerimize rahmet, kahraman gazilerimize de sağlık dileyerek sözlerini noktaladı.

Resepsiyonda, davetlilerle yakından ilgilenen Vali Çakacak ve Eşi, daha sonra Cumhuriyet’in 93. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle hazırlanan Cumhuriyet pastasını kesti. Resepsiyon, havai fişek gösterisi ile sona erdi.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA