CUMHURİYET BAYRAMI ULUSLARARASI SATRANÇ TURNUVASI SONA ERDİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
CUMHURİYET BAYRAMI ULUSLARARASI SATRANÇ TURNUVASI SONA ERDİ


Mersin Valiliği himayesinde Türkiye Satranç Federasyonu ve Yenişehir Belediyesi iş birliği ile organize edilen ve 23-29 Ekim 2016 tarihleri arasında toplam 11 ülkeden 179 sporcunun katıldığı turnuvanın Ödül Töreni Yenişehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi

 

Mersin Valiliği himayesinde Türkiye Satranç Federasyonu ve Yenişehir Belediyesi iş birliği ile organize edilen ve 23-29 Ekim 2016 tarihleri arasında toplam 11 ülkeden 179 sporcunun katıldığı turnuvanın Ödül Töreni Yenişehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştiril

Törene Vali Özdemir Çakacak, Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Hayrullah Yücesoy, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, sporcular ve aileleri katıldı.

Ödül töreninde konuşan Vali Özdemir Çakacak, sahip olduğu spor tesisi altyapısı ile 2013 Akdeniz Oyunları’na görkemli bir şekilde ev sahipliği yapan Mersin’in artık ülkemizin ve dünyanın önde gelen spor kentlerinden birisi olduğunu belirterek; “Satrancın büyük ustalarını Mersin’de ağırlamaktan gurur duyuyor; çocuklarımızın bu ustalarla bir araya gelmelerini de çok büyük şans olarak değerlendiriyorum. Çünkü büyük sporcularla tanışmanın; bugünün küçük ama yarının büyük sporcuları olan miniklerimizin gelecekteki spor yaşamlarına çok olumlu katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 93. Yıldönümü ile ilgili olarak da duygularını dile getiren Vali Çakacak; Türkiye Cumhuriyeti’nin 93 yıl önce imkansızlıklar içerisinde büyük fedakarlıklar sonucu kurulduğunu ifade etti. Çakacak; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için büyük küçük demeden herkese önemli görevler düştüğünü vurgulayarak; “Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmak hepimizin en önemli görevidir. Tüm Mersinli hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay’ın Vali Özdemir Çakacak’a günün anısına fidan dikim sertifikası takdim etmesinin ardından; Vali Çakacak ve beraberindekiler tarafından turnuvada dereceye girenlere ödülleri verildi. Vali Çakacak, özellikle minik sporcularla yakından ilgilenerek onlarla birlikte fotoğraf çektirdi. Turnuvanın gerçekleşmesinde emeği geçenlere fidan dikim sertifikası verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile ödül töreni sona erdi.

Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, İran, Rusya, Sırbistan, Gürcistan, Özbekistan, Ukrayna, Suriye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 29’u yabancı, 150’si Türk olmak üzere toplam 179 sporcunun katıldığı turnuvada sporcuların A 1800 ELO Üstü ve B 1800 ELO Altı olmak üzere iki kategoride mücadele ettiği bildirildi.

 



Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA