CUMHURİYET’İN YARINLARININ BAYRAM COŞKUSU | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
CUMHURİYET’İN YARINLARININ BAYRAM COŞKUSU


Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi’nde 29 Ekim Cumhuriyet bayramı nedeniyle tören düzenlendi

 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, öğrenci velileri ve vatandaşların katıldığı kutlamalara sürpriz olarak anlatı sanatçısı ve yazar Sunay Akın konuk oldu.

Minik öğrencilerin Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini dile getirdikleri şiir dans ve müzik gösterilerinin yapıldığı etkinlikte konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, vatandaşları Cumhuriyet’e sahip çıkmaya davet etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük tehlike atlattığını ifade eden Başkan Tarhan, “Bizler Cumhuriyet sevdalıları Atatürk ilke ve inkılaplarına daha çok sahip çıkarak ülkemize bağlılığımızı göstereceğiz” dedi.

Mezitli’de gördüğü coşkudan dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Tarhan, “Hepimizin; ulusumuzun Cumhuriyet bayramı kutlu olsun. Bu sabah valilik töreni vardı, oradan buraya geçtim. İnanın Mezitli’de rüzgar başka esiyor, farklı bir hava gördüğümüzü bir kez daha anladım. Gerçekten Mezitli’de Cumhuriyet sevdalısı, demokrasi sevdalısı ve laiklikten yana olan bir aydın kitle var. Sadece Mezitli’de olması yetmiyor. Tüm Mersin’de ve ülkemizde bu tür sevdaların çoğalmasını istiyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyetin kazanımlarının iyi bilinmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Tarhan, konuşmasında “Cumhuriyet ve Laiklik kavramları beraberdir. Bu kavramlar kuşkusuz birbirinden ayrılamazlar. Demokrasi, 93 yıl önce Atatürk bizi özgür bir toplum yapmıştır." Konuşmalarına devam eden Başkan Tarhan, "Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevimiz öğretmenlerimizle Atatürkçü, aydın bir okul olacaktır. Şu anda Mersin'de adından söz edilen bir okul. Bugün buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Atatürk ilke ve devrimlerinden asla vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha tekrarlıyor, sizlere inanıyor ve güveniyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA