MERSİN’DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MERSİN’DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI


Mersin’de Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

 

Mersin’de Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.Törende, Mersinliler bayraklarla cumhuriyet coşkusu yaşarken, Mersin il protokolü de bu coşkuya ortak oldu.

Mersin’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sabah saat 09.00’da Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın Kültür Merkezi Şeref Salonu’nda tebrikleri kabulü ile başladı. Kutlamalar, saat 09.30’dan itibaren de Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Törene, Vali Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, il protokolü ve vatandaşlar katıldı. Vali Çakacak’ın, Tuğamiral Yıldız ve Başkan Kocamaz ile birlikte törene katılanların bayramını kutlamasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Çakacak, günün anlamına ilişkin konuşma yaptı.

Cumhuriyetin kazanımlarını korumak ve sonsuza kadar yaşatma kararlığı ile bugünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını vurgulayan Çakacak, "Bu büyük bayram hepimize kutlu olsun. Millet olarak bu gurur ve coşkuyu yaşamamıza vesile olan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan kılan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Milletimizin büyük fedakarlıkları, kahramanlıklarıyla yürütülen ve mutlak bir zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşımız, Atatürk’ün "en büyük eserim" dediği ve milli iradeyi esas alan Cumhuriyetimizin ilanı ile taçlandırılmıştır. 7’den 70’e, kadından erkeğe al bayrağımızı, vatanımızın her köşesinde gururla dalgalandırma anlamında birleşen milletimiz, bu kenetlenmesini kendi geleceğini ve kaderini bizzat kendisinin belirlediği, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bugünde tüm dünyaya en güçlü bir şekilde göstermeye devam etmektedir. Büyük önder Atatürk’ün "Türkiye Cumhuriyeti her manasıyla büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır” sözünü kendimize ilke edinmiş bir milletimiz. Bu söz cumhuriyetimize ve milli iradeye her koşulda sahip çıkılması ve yeni başarılarla geleceğe taşınması konusundaki sorumluluğumuzu hatırlatmaktadır" diye konuştu.

"Yolumuzda emin adımlarla ilerlemekteyiz"

Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada gittikçe ağırlığını hissettiren bir ülke konumuna güçlü bir azim ve iradeyle gittiğinin altını çizen Çakacak, "Küresel ölçekte yaşanan ekonomik olumsuzluklara ve bölgemizde yaşanan siyasi istikrarsızlıklara rağmen büyümesini, kalkınmasını sürdürebilir kılan ülkemiz Cumhuriyetimizi daha ileri noktalara taşıyacak hedeflerini gerçekleştirme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Elbette ki ülkemizin bu gelişimini, küresel ölçekte güçlü bir aktör olma konumunu ve bölgesinde istikrar unsuru olmasını arzu edemeyenler dün olduğu gibi bugünde sahneye çıkmaktadır. Bu hain odaklar ülkemizin bekasına, demokrasimize, milletimizin birlik ve beraberliğine kast ederek çağdaş medeniyetlerin saygın bir üyesi olma yolundaki yürüyüşümüzü sekteye uğratmak için türlü yollara başvurmaktadır. Bu emellerini gerçekleştirmek için şerefli ordumuzun içine sızmış hainler eliyle 15 Temmuz’da büyük bir kalkışma içerisine girdiler. Bu hainler tarihimizde eşi görülmemiş bir ihanetle halkımızın üzerine kurşunlar, milletimizin iradesinin tecelli ettiği yüce Meclisimize bomba yağdırdılar. Bu ihanetleri ile milletimizi sindirebileceklerini, milli ve manevi değerlerine, devletine, demokrasisine, milli iradeye inanan milletimizin bu bağlarını zayıflatabileceklerinin gafletine düştüler. Bu emellerinin asla gerçekleşmeyeceğini, milletimizin devletine, vatanına, birliğine ve kardeşliğine helal getirecek her durumun karşısında geçmişte defalarca sergilediği kenetlenmesini güçlü bir şekilde bugünde yaşatacağını göz ardı ettiler. Yüce milletimiz egemenliğimize, demokrasimize, birlik ve beraberliğimize kast etmeye kalkışan bu hainlerin ellerindeki tankların önüne yatmış, devlet kurumlarına bedenini siper etmiş ve bu hainlerin amaçlarına ulaşmasına müsaade etmemiştir. Milletimiz 15 Temmuz’da birliğimize, kardeşliğimize içeriden ve dışarıdan kast eden hainlere karşı vereceğimiz mücadelede en büyük ilham kaynağımız olmuştur" dedi.

Törende daha sonra Vali Çakacak, Tuğamiral Yıldız, Başkan Kocamaz ve CHP Mersin milletvekili Aytuğ Atıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde yapılan atletizm yarışmalarında dereceye giren sporculara madalyalarını taktı. Öğrencilerin şiir okuması ve halk oyunları gösterileri ile devam eden tören, resmi geçitle sona erdi.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA